6 Mart 2009

Manastır Davasında Gavur Tartışması

Midyat İlçesi’ndeki Süryaniler’e ait Mor Gabriel Manastırı ile bölgedeki Yayvantepe, Güngören ile Eğlence Köyleri arasındaki arazi anlaşmazlığıyla ilgili davaya Midyat Asliye Hukuk ve Kadastro Mahkemeleri’nde devam edildi.
http://resimler.haberler.com/haber/493/manastir-davasinda-g-vur-tartismasi_o.jpg
Mahkeme heyeti, kadastro yapılırken manastıra ait arazinin bir bölümünün orman olarak tescil edilmesi nedeniyle açılan tapu iptal davasıyla ilgili bölgede keşif yapılmasını kararlaştırarak, duruşmayı 22 Nisan’a erteledi. Duruşmaya AB’yi temsilen İsveç Büyükelçiliği Başkatibi Helena Storm ile DTP Batman Milletvekili Bengi Yıldız da izleyici olarak katıldı.
Storm, "Bu davanın takipçisi olacağız" dedi. DTP Batman Milletvekili Bengi Yıldız da "Yerel güçler ellerinden geldikçe, ’Bu Gavur malıdır, alalım’ mantığı halen ülkemizde ve bölgemizde geçerlidir. Bu mantığı terk etmemiz lazım" diye konuştu. ’Gavur’ sözüne öfkelenen davanın taraflarından olan ve aralarında imamların da bulunduğu Müslüman köylüler, Bengi Yıldız’a, "Türkiye Cumhuriyeti’nde böyle bir ayrım yapılmamıştır" diye yanıt verdi. Tepkilerin büyümesi üzerine Yıldız, özel minibüse bindirilirken polis öfkeli kalabalığı dağıttı.
www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum