3 Mart 2009

Mardin Barosu Kayıp Şahıslar İçin Komisyon Oluşturdu

Mardin Barosu, kayıp ve faili meçhul şahısların bulunması için komisyon oluşturdu.
http://resimler.haberler.com/haber/648/mardin-barosu-kayip-sahislar-icin-komisyon_o.jpg
Güneydoğu Anadolu bölgesinde 1990 yılından beri yargısız infazlar, faili meçhul cinayetler ve zorla kaybetme olayları hakkında bilgi sahibi olmak isteyen mağdur yakınları, Hakikatleri Araştırma ve Geçmişle Yüzleşme Komisyonu'na başvurabilecek.

Konu ile ilgili basın açıklaması yapan Mardin Barosu Genel Sekreteri Abdulmenaf Baysan, Ergenekon terör örgütünün 1990 yılından beri Güneydoğu'da işlediği faili cinayetler ve kayıp şahısların araştırılması için 13 ilde olmak üzere Mardin'de Hakikatleri Araştırma ve Geçmişle Yüzleşme Komisyonu oluşturulduğunu söyledi. Baysan, "12 Haziran 2007 tarihinde İstanbul Ümraniye'de ele geçirilen el bombaları, Cumhuriyet Gazetesi'ne el bombası atılması ve Danıştay saldırısı olarak kamuoyunda bilinen eylemler ile Türkiye'nin Güneydoğu'sunda işlenen faili meçhul siyasal cinayetler ve kayıplar arasında belirgin bir bağ olduğu anlaşılmaktadır." dedi.
Binlerle ifade edilen kayıplar ve faili meçhul cinayetlerin bölgede JİTEM adlı organizasyona atfedildiği, bu organizasyonun devlet içinde bir yapılanma olduğunu vurgulayan Baysan, "Üst düzey muvazzaf askerler ve PKK itirafçılarından oluşan bu organizasyonun devletin terörle mücadelede birçok kişiyi öldürdüğü, çok sayıda kişiyi kaybettirdiği ve çok sayıda da kişinin ölüm kuyularına atıldığı kamuoyuna yansıtılmıştır. Bölgede 1990 yılından beri kesin olmayan rakamlarla 4 bin kişiye yakın kayıp insan bulunduğu tahmin edilmektedir. Bu sayı daha fazla da olabilir. Ama elimizde kesin kayıp listesi olmadığı için ne kadar olduğu, ancak yapacağımız araştırma ve bize yapılacak müracaat sonucunda belli olur. Bu amaçla Mardin Barosu olarak Hakikatleri Araştırma ve Geçmişle Yüzleşme Komisyonu oluşturduk. Yargısız infazlar, faili cinayetler ve zorla kaybettirme olayları hakkında bilgi sahibi olanlar bu bilgilerini bizimle paylaşabilir." diye konuştu.
www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum