6 Mart 2009

MARDİN PROJELERLE HAREKETLENECEK

http://www.habermardin.com/haber_uploads/1224_maxi.JPG

Mardin’de Atatürk Kültür Merkezi toplantı salonunda, Vali Yardımcısı Murat Girgin, başkalığında gerçekleştirilen AB Hibe Programları bilgilendirme toplantısına sivil toplum kuruluşları yoğun ilgi gösterdi.

Vali Yardımcısı Vekili ve Yeşilli Kaymakamı Murat Girgin 2008 yılında GAP Eylem Planı çerçevesinde ve SODES kapsamında hazırlanan projelerden yeterince pay alamadıklarını söyledi. Girgin, “2008 yılında hazırlanan projeler ile Mardin’in iyi bir pay aldığını düşünmüyorum. Bu nedenle 2009 yılı içinde hazırlanacak olan projeler ile geçen yıla oranla çok iyi bir pay almayı hedefliyoruz” dedi.

Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak illerinde oluşan TRC3- DÜZEY” Kalkınma Ajansı toplantısı Atatürk Kültür Merkez’inde yapıldı. Çevre illerden gelen proje ekibinin katıldığı toplantının açılış konuşmasını Vali Yardımcısı Murat Girgin yaptı. Vali Yardımcısı Murat Girgin, 2008 yılında SODES kapsamında hazırlanan projelerin sürenin kısa olması nedeniyle yeterince Mardin olarak yeterince bir pay alamadıklarını söyledi. Girgin, 2009 yılında ise, özellikle Kültür ve Turizm Dernekleri, Milli Eğitim AR-GE ekibi ve bazı sivil Toplum Kuruluşlarının hazırlayacakları projelerde nitelik ve nicelik bakımında daha başarılı olacaklarını sözlerine ekledi. Vali Yardımcısı Girgin ”AB ile Türkiye arasında diyalogun geliştirilmesi için AB hibe programı kapsamında AB ile Türkiye’deki Sivil Toplum Kuruluşların arasında bir diyalogun sağlanması için 150 bin avro bir hibe programı açıklandı. Bununla birlikte Mardin’in hak ettiği payı alacağına inanıyorum” dedi.

Açılış konuşmasının ardından İnsan Kaynakları Hibe Programı Başvurusu süreci konu başlıklı sinevizyon eşliğinde sunum yapıldı. Sunumda, 3 başlık altında hibe projeleri anlatıldı. Hibe programında; birinci olarak Kayıtlı istihdamın teşvik edilmesi, Kadın istihdamının desteklenmesi ve son olarak Hayat boyu yetişkinlere eğitim başlıkları altında yapıldı. Projelerin amaçlarının ise, Kayıt dışı istihdamı kayıt altına alacak yenilikçi yöntemler bulunmak, kadınların istihdam edebilirliğini artırmak, girişimciliğini desteklemek ve iş gücüne katılımının önündeki engelleri kaldırmak ve son olarak yetişkinlerin temel becerilerini geliştirmek istihdam edebilirliğini artırmak olduğu açıklandı.

Birinci gurup Kayıtlı İstihdamın teşvik edilmesi için hazırlanacak projelerin 100–400 bin avro arasında olduğu, bu alandaki 40 proje için 11 milyon 850 bin avro’luk pay ayrıldığı, Kadın İstihdamının desteklenmesi projesi kapsamında hazırlanacak proje tutarlarının ise 50–400 bin avro arasında olacağı ve 55 proje için 13 milyon 700 bin avro’luk bütçe ayrıldığı, Hayat Boyu eğitim için hazırlanacak proje tutarlarının da 50–150 bin avro arasında olması gerektiği, 50 proje için de5 milyon avro kaynak ayrıldığı belirtildi.

Hab.Mehmet Çelik

www.habermardin.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum