3 Mart 2009

Mardin Sporuna Büyük Hizmet

Basketbol Gönüllüsü ve aynı zamanda Fenerbahçe eski basketbolcusu olan Coşkun Teziç, Gençlik ve Spor İl Müdürü Süreyya Yağlıoğlu ile Müdür Yardımcısı Mehmet Fidan Mardin Valisi Mehmet Kılıçlar’ı makamında ziyaret etti.
http://www.mardin.gov.tr/haber/resim/mardinsporu.gif
1999 yılında Türkiye geneline yayılan Tofaş Basketbol Okulları Projesi ile, 2000 yılında Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı – Tofaş Spor Kulübü işbirliği protokolü ile hayata geçen Basketbol Gönüllüleri Projesi kapsamında yer alan FIATBall Basketbol Şenliği ortak etkinlikleri kapsamında Fenerbahçe eski basketbolcusu Coşkun Teziç, Gençlik ve Spor İl Müdürü Süreyya Yağlıoğlu ile Müdür Yardımcısı Mehmet Fidan Mardin Valisi Mehmet Kılıçlar’ı makamında ziyaret etti.
Eski basketbolcu ve projenin koordinatörlüğünü yapan Coşkun Teziç, “Her iki proje kapsamında basketbol eğitimi alan 7-14 yaş gurubu çocukların bir araya gelerek her yıl ülkenin farklı bir noktasında buluştukları, kaynaştıkları ve spor becerilerini sergilediklerini belirterek, “temel amacımız bu organizasyonların Mardin gibi tarihiyle, kültürüyle ünlü şehrimizde de gerçekleştirilebilmesidir.” dedi.

Ayrıca 2001 – 2004 yılları arasında Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı ve Başbakanlık Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile yapılan protokol kapsamında desteklenen Basketbol Gönüllüleri projesi ile bugüne kadar 3500 gencin tanıştığını dile getiren Teziç, “ Basketbol eğitimi almış, 175 gönüllümüz de antrenörlük eğitimi alarak bu projede basketbol antrenörü olarak yer almışlardır.” sözleriyle projenin önemini vurguladı.
Vali Hasan Duruer de, “Yapılan bu çalışmalar, hem Mardin gibi bölge illerimizde sportif faaliyetlerinin yaygınlaşması, hem de ülkemizin uluslar arası arenada söz sahibi olması itibariyle önem arz etmektedir. Projede emeği geçen herkesi tebrik ediyorum” dedi.

FIATBALL koordinatörü Coşkun Teziç, TEGV Basketbol Gönüllülerinin şu anda İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Eskişehir, Afyon, Samsun, Mardin, Gaziantep, Diyarbakır ve Van illerinde, Tofaş Basketbol Okullarının da Çanakkale/Gelibolu, Balıkesir, Aydın, Ankara, Karabük, İskenderun, Adana, Mersin, Muğla/Marmaris/Armutalan, Antalya ve Konya’da faaliyetlerine devam ettiğini bu organizasyonları diğer illere de taşıyacaklarını ifade etti.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum