16 Mart 2009

Mardin'de 593 Köy İçme Suyu Şebekesine Kavuştu

http://www.mardinnethaber.com/userfiles/image/su(1).jpg
Mardin İl Özel İdaresi, il genelinde bulunan 593 köyü içme suyu şebekesine kavuşturdu. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sırrı Hamidi, mevcut kaynakları en iyi şekilde değerlendirerek içme suyu bulunmayan yerleşim birimi bırakmayacaklarını söyledi.
Küreselleşen çağdaş gelişme ile birlikte hizmet anlayışlarının da değiştiğini ifade eden İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sırrı Hamidi, hizmetleri; kalıcı ve yaşam şartlarını kolaylaştırıcı boyutlara taşıdıklarını söyledi. Köylere hizmet götürürken, uzun soluklu bir rahatlama sağlamayı hedeflediklerini belirten Hamidi, "İl genelindeki bütün köylerimizi şebeke suyuna kavuşturmayı amaçlıyoruz. Köylü vatandaşımız suyu musluktan içmeye başladı. Geçici önlemlerle değil kalıcı hizmetlerle susuzluk sorununu ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. 593 köyümüzde vatandaşlarımız evlerindeki musluklardan su ihtiyaçlarını karşılıyor. İl Özel İdare olarak, şehirde sosyal yaşam adına ne varsa, köylerimize, vatandaşlarımıza onu vermek istiyoruz. Şu anda köye geri dönüş projesi kapsamında 5 yeni yerleşim biriminde su bulunmamaktır. Bu yerleşim birimlerini bu yıl içinde suya kavuşturma çalışmalarımız başlatıldı" dedi.
İl genelinde 7 köyde içme suyu sıkıntısı yaşandığını ifade eden Genel Sekreter Hamidi, söz konusu köylerde yapılan sondaj çalışmalarında suya rastlanmadığını söyledi. Hamidi, "Birbirine yakın olan bu köylerimize ortak bir sondaj açmayı hedefliyoruz. Araştırmalarımızı bu konuda yoğunlaştırdık. Bu yıl içinde 7 köye su temin etmek için uygun alanlarda sondaj çalışmalarımızı sürdüreceğiz" bilgilerini aktardı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum