6 Mart 2009

Mardin’de Yapılan Kalkınma Ajansları Toplantısına Büyük İlgi.

http://www.mardin.gov.tr/haber/resim/ipaseminer.gif

Avrupa Birliği Hibe Programları bilgilendirme ve TRC3- DÜZEY Kalkınma Ajansları toplantısı Vali Yardımcısı Murat Girgin Başkanlığında Mardin Atatürk Kültür Merkezi toplantı salonunda yapıldı.

Programa Vali Yardımcısı Murat Girgin’in yanı sıra MASK Proje Danışmanlık Şirketinden Melih Aral, Valilik Proje Ofisi’nden Mustafa Aydın, sivil toplum kuruluşları ve çevre illerden gelen proje ekipleri katıldı.

Programın genel çerçevesi okunduktan sonra hibe miktarı, projeye kimlerin başvuracağı, ne tür faaliyetlerin bu projelerde yer alacağı ve hangilerinin kabul edileceği gibi konuların görüşüldüğü toplantıda Vali Yardımcısı Murat Girgin, Kadın istihdamının arttırılması, hayat boyu öğrenme ve kayıtlı istihdamın(yetişkinlerin eğitilmesi) önemi üzerinde durarak, “Bu projelerle bölgemiz hem bir çok alanda mesafe alacak, hem de küreselleşen dünyanın ortak sorunu olan istihdam ve ekonomik problemler konusunda bir çok meseleyi çözmüş olacaktır. Bu bağlamda gerek kalkınma ajansları gerek SODES gibi önemli projeler de önemli rol oynuyor.” dedi.

Program, Mardin için önerilen işbirliği modelleri konusunun irdelenmesinin ardından , katılımcıların sorularının cevaplanmasıyla sona erdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum