7 Mart 2009

Mazıdağılı Kızların Büyük Başarısı

Mardin il ve ilçe genelinde yapılan futbol müsabakalarında büyük başarı göstererek il şampiyonu olan Mazıdağı Lisesi Kız Futbol takımı Hatay’da yapılan bölge elemelerinde olağanüstü bir performans göstererek bölge ikincisi oldu.
http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/mardinlifemazdg1.jpg
Milli Eğitim Bakanlığı okul içi spor ve izcilik daire başkanlığının düzenlediği liseler arası kız futbol maçlarında Mardin il şampiyonu olan Mazıdağı Lisesi kız futbol takımı, Hatay’da bölge turnuvasında Mardin’i temsil etti. Mazıdağı kız ekibi burada karşılaştığı bütün zorlu rakiplerini yenerek finale kaldı.

Final maçında ise geçen yılın şampiyonu Elazığ İMKB Anadolu Lisesine talihsiz bir şekilde yenilen Mazıdağı Lisesi kız futbol takımı Akdeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin lise takımlarından oluşan turnuvayı ikinci olarak bitirerek büyük bir başarı sağladı.

Kız oyuncular Coşkuyla Karşılandı…

Kız takımının bu başarısı Mazıdağı başta olmak üzere Mardin’de büyük bir sevinç yaşanmasına sebep oldu. Kız futbol takımı Mazıdağı’nda coşkulu bir kalabalık tarafından karşılandı.

Başarının mimarı olan takımın antrönürü ve Mazıdağı Lisesi beden Öğretmeni Vedat Karaboğa takımın başarısından büyük gurur duyduğunu belirterek konuşmasını şu şekilde sürdürdü. “Zor koşullarda kurduğumuz bu takımımızın bu başarısı Mardin’deki bütün kız takımlarımıza örnek olmalı.

Karaboğa: Aileleri Zor İkna Ettik…

Takımı oluştururken çok zorlandık. Hatta Kız futbolcularımızın aileleri kızlarının il dışına çıkmasına bile karşı çıktılar. İkna çalışmalarımız neticesinde Hatay’a gidebildik. Öyle ki takımızın en önemli oyuncusu olan kalecimiz için izin alamadığımızdan turnuvalara kalecisiz gittik ve yedek futbolcumuzu kaleye koymak zorunda kaldık. 11-13 şubat tarihleri arasında Hatay Antakya Nazım Koka stadında yapılan müsabakalarda genç ve yeni kurulmuş kadromuza ve bu sıkıntılara rağmen ikinci olmayı başardık. Öğrencilerimi spor ahlakına uygun, erdemli davranışlarda bulunduklarından ve yüreklerini ortaya koyarak, kalecisiz olmalarına rağmen cesurca mücadele ederek bölge ikinciliğini elde ettiklerinden dolayı teker teker kutluyorum.

Şunu de söylemeliyim ki eğer kalecimiz gelmiş olsaydı sonuç daha farklı olacak ve biz bölge birincisi olacaktık.

Başarılarımız Devam Edecek…

Vedat Karaboğa sözlerini şöyle sürdürdü. “başarıda emeği geçen öğretmen ve öğrencilere bize her türlü desteği sağlayan okul idarecilerine, ilçe milli eğitim müdürlüğüne ve Mazıdağı Kaymakamına teşekkür ediyorum. Desteklerin devam etmesi halinde daha büyük başarılar elde edebileceğiz.
http://www.mardinlife.com/haberler/yazimaraclari/my_documents/my_pictures/BC6_mzdg.jpg

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum