7 Mart 2009

Muhtarlar, siyasi partilerden daha çok çalışıyor

Mardin’de yaklaşık 100 ‘e yakın muhtarın yarıştığı muhtar adayları afiş, el ilanı ve broşür dağıtımının yanı sıra seçim lokali bile açan muhtar adayları var. Muhtar adayları belediye başkan adayları gibi çalışarak, vatandaşa vaatlerde bulunuyor.
http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/mardinlifeaaslan.jpg
29 Mart yerel seçim çalışmalarına başlayan muhtar adayları yaptıkları çalışmalarla siyasi partilerden daha hızlı çıktı.

Mardin’de yaklaşık 100 ‘e yakın muhtarın yarıştığı muhtar adayları afiş, el ilanı ve broşür dağıtımının yanı sıra seçim lokali bile açan muhtar adayları var. Muhtar adayları belediye başkan adayları gibi çalışarak, vatandaşa vaatlerde bulunuyor.

Mimari ve tarihi yapısı ile Mardin’in en eski mahallerinden olan Latifiye Mahallesinde muhtar adayı olan Ali Aslan, mahalle sakinlerinin biriken alt yapı, can güvenliği, elektrik ve su kesintisi, sağlık hizmetleri ve park yetersizliğine çözüm bulmak için aday olduğunu söyledi.

Seçim çalışmalarına hız vererek, seçmenleri ile bizzat görüşen Aslan, kendisinden emin olduğunu, şayet göreve geldiği takdirde bunu en iyi şekilde yapacağını ifade etti.
500’ü aşkın nüfusu olan Latifiye Mahallesi’nin yerlilerinden olduğunu belirten Aslan, ailesinin 50 yıldan beri ikamet ettiği mahallesine hizmet etmek için aday olduğunu belirtti.

Aslan, 13.yüzyıldan kalma ve ismini de mahalleye veren Latifiye Camisi önündeki merdivenleri kaldırarak, ambulansın geçebileceği bir yol yapmak için girişimlerde bulunacağını kaydetti.

Aslan, mahallenin sorunlarını bildiğini ve bu sorunların çözümü için projeler ürettiğini ifade ederek, “Mahallemizin tarihi kent olması yüzünden buradaki nüfus yoğunluğunun artış göstermesi ister istemez mahalle halkımızı bir çok sorunla karşı karşıya bırakmaktadır. Bu sorunların çözümü noktasında mahallemiz yeterli hizmetleri alamamaktadır. Mahallemizin başlıca sorunları arasında yer alan gibi ana sorunlar vardır. Bu sorunların çözümü noktasında Latifiye Mahallesi sakinlerinden bir kardeşiniz olarak muhtar adayı oldum. Ben çevremizde olup biten sorunları, var olan sıkıntıları çok iyi biliyorum. Muhtar olan kişiler genelde ek iş olsun diye aday oluyor. Ancak muhtarlık benim için ek iş değil, asli görev olacak.”dedi.

Seçilmek için var gücüyle çalışan ve mahallesinde bulunan kahveleri ve çay evlerini tek tek gezerek kendini tanıtan ve yerel seçimlerde muhtar olabilmek için oy isteyen Aslan, “Kahvelerde, çayevlerinde mahalle sakinlerimizle oturuyorum. Onların sıkıntılarını dinliyorum, seçimden önce kimseye şunu yaparım, ben bu kadar iddialıyım demiyorum. Çünkü mahallenin sorunları belli. O sorunları çözümü için, ilgili yerlerle görüşeceğimi belirterek, onların sorunlarını dinliyorum.”diye konuştu.

Mahalle sakinleriyle birlikte çay içen ve sıkıntılarını dinleyen 36 yaşındaki Ali Aslan’a vatandaşlar, “Muhtarım keşke seçilseniz de, mahallemiz düzene girse” diyerek seçim öncesi moral ve motivasyon desteğinde bulunuyor.
Nezir Güneş
www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum