1 Mart 2009

ÖMERLİ’DE ALT YAPI SORUNU KALMADI

http://www.habermardin.com/haber_uploads/1217_maxi.JPG

Mardin’in Ömerli ilçesinde altyapı çalışmaları tamamlandı. Belediye Başkanı Servet Cemiloğlu, dört yıl içinde kanalizasyon sorununu çözüme kavuşturduklarını söyledi.

Ömerli İlçesinin AK Partili Belediye Başkanı ve Başkan adayı Servet Cemiloğlu, ilçeyi turizm merkezi haline getirmeyi hedeflediklerini söyledi. Otogar binası olarak yapılan binaları çok yataklı pansiyona dönüştürme projelerinin bulunduğunu ifade eden Cemiloğlu “Otogar’ın içinde olimpik havuz yaptırdık.

Cemiloğlu “Şu anda gençlik merkezi olarak kullanılıyor, gençlere spor yapma imkânı sağlıyor. Otogarın içinde çok yataklı bir pansiyon yapmak istiyoruz. Bölgenin tarihi mekânlarını gezen yerli ve yabancı turistlere, ucuz konaklama imkânı sağlamayı hedefliyoruz. Yapacağımız yatırım ile kar amacımız olmayacak. İstihdam alanları yaratmayı ve turistlerin ilçemizde konaklamalarını istiyoruz. Mardin’e gelen turistlerin en büyük sorunu konaklamadır. Biz bu sorunu çözmeye kararlıyız” dedi.

KÜLTÜR KOMPLEKSİNİ AÇACAĞIZ

İlçe girişinde, Çok Amaçlı Sosyal ve Kültürel Komplek’i önümüzdeki günlerde ilçe halkının hizmetine açacaklarını söyleyen Servet Cemiloğlu, Adana belediyesinin katkı ve destekleri ile yapılan kompleksin 940 bin liralık maliyetle kompleks için 330 bin lira harcama yaptıklarını söyledi. Cemiloğlu” Adana Büyükşehir Belediyesinin destek ve katkılarıyla 7 yüz metrekare kullanım alanlı bir kompleks kurduk. İlçe halkına meslek edindirme atölyeleri kurarak 350 kişiye istihdam alanları yaratmayı amaçlıyoruz. İlçenin ekonomik refahını düzeltmek ve vatandaşımızı ekonomik çark içinde artı değer katmasına vesile olmak istiyoruz. Yürüyüş parkurları, çocuklar için oyun alanları da kompleksin içinde yer alacak” şeklinde konuştu

KENT MEZARLIĞI PROJESİNİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ

Birçok kent ve ilçede mezarlığın sorun haline geldiğine dikkat çeken Servet Cemiloğlu, Ömerli ilçesi için mezarlık projesi hazırladığını söyledi. Cemiloğlu” İlçe ve kentler mezarlıklar oldukça dağınık ve sorun haline gelmiş durumda. İlçede 30 dönüm alan üzerinde modern bir mezarlık alanı yapmak için Avrupa ülkelerinden proje getirdim. Toprağını, taşını hazırlayarak, mezar kazım işlerini de belediye tarafından yürütülecek. Mezarlık yeşillendirerek, yöreye örnek teşkil edecek bir mezarlık alanı oluşturacağız” dedi.

www.habermardin.com



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum