26 Mart 2009

Şişmanlık ömrü kısaltıyor

http://medya.zaman.com.tr/2009/03/21/sisman.jpg
900 bine yakın kişinin incelendiği bir grup araştırma analizi, kapsamında yapılan araştırmaların analizi, şişmanlığın ortalama ömür süresini iki ila dört yıl kadar kısalttığını, aşırı şişmanlık durumunda ise bu miktarın 8 ila 10 yıl düzeyine çıktığını ortaya çıkardı.

Kısa bir süre önce The Lancet dergisinde yayınlanan araştırma, Epidemiyoloji alanında önemli isimlerinden biri olan Sir Richard Peto öncülüğünde Oxford Üniversitesi'nde gerçekleşti. Araştırmanın hedefi, vücut kütle oranı ve ölüm oranı arasındaki ilgiyi ve sigara tüketiminin bunlara etkisini anlamak olarak belirtildi.

CNN'deki bilgilere göre, 1979 yılında başlayan çalışmanın sonuçlarında, VKİ (Vücut Kitle İndeksi) birimi 22.5 25 arası olanların, en az ölüm riski taşıyan grup olduğu, bunun üzerindeki her 5 VKİ değerinin, ölüm riskini yüzde 30 oranında artırdığı gözlendi. Ölüm oranındaki artış genellikle kalp rahatsızlıkları, şeker, böbrek ve karaciğere bağlı ölümlerde görüldü.
www.zaman.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum