1 Mart 2009

Şivan Perwer geliyor

http://yenisafak.com.tr/resim/site/siv30ca7e65a0ca7a133by.jpg
Kürt müziğinin en popüler ismi Şivan Perwer, Türkiye'ye geliyor. Perwer'in, Diyarbakır'da 21 Mart'ta yapılacak Nevruz kutlamalarında konser vermesi bekleniyor.

BEHÇET GÜNGÖR/ANKARA
Kürt müziğinin en önemli sanatçılarından Şivan Perwer, Türkiye'ye geliyor. Dünyaca ünlü Kürt ozanı Perwer'in 21 Mart Nevruz Kutlamalarına katılması bekleniyor. Diyarbakır'daki Nevruz programını organize eden Nevruz Tertip Komitesi, Perwer'e Diyarbakır'a gelmesi konusunda davette bulundu. Komite, ilk etapta Perwer'den olumlu cevap aldı. Tertip Komitesine, Türkiye'ye uzun süredir gelmek istediğini ifade eden Perwer, ilk etapta bu teklife sıcak baktığını ifade etti. Hukuki durumu konusunda bir araştırma yapması gerektiğini ifade eden sanatçı, Türkiye'ye gelmesi konusunda durumu net bilmediğini belirtti. Nevruz Tertip Komitesi, ünlü sanatçının bu sıcak açıklamasından sonra programa Perwer'i de aldı. Şivan Perwer, 35 yıldır zorunlu olarak yurtdışında yaşıyor.

Başbakan Tayyip Erdoğan da, Diyarbakır gezisi sırasında "Türkiye tarihiyle barışamadı. Ne Şivan'lar, ne civanlar annelerinden ayrı kaldı" ifadelerini kullanmıştı. Erdoğan'ın bu açıklaması Perwer'i davet olarak yorumlanmıştı.
www.yenisafak.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum