20 Mart 2009

Vali Duruer, vatandaşları ağaç dikmeye davet etti

Mardin Valisi Hasan Duruer, çölleşmeye karşı vatandaşları ağaç dikmeye davet etti.
http://img.turkmedya.tv/image/e83cb0558ffdee99283109f345317675/248/189
Mardin Valisi Hasan Duruer, çölleşmeye karşı vatandaşları ağaç dikmeye davet etti.
Orman Haftası ile bir açıklama yapan Vali Duruer, dünyada her dakikada 50 dekarlık yeşil alanın tahrip edilmesinin çok yakın bir gelecekte çevre sorunlarını içinden çıkılmaz hale getireceğini belirtti.

Vali Duruer, insan eliyle ve doğal afetler sonucu dünyada saatte 3 bin dönüm orman alanının yok olduğunu söyledi.

Orman havasının, kentlerin havasına göre yüzde 99 daha az toz içerdiğini ifade eden Duruer, "Ağacın, yapraklarıyla toksik ve radyoaktif maddeleri emerek atmosferi temizlediği biliniyor. Bir ağacın yılda 50 metreküp temiz su üreterek, yeryüzünde kuraklığı ve toprağın ölümü demek olan erozyonu önlediğini düşündüğümüzde, ormanlarımızın önemi bir kat daha artıyor. İklim değişikliklerinde alınacak en önemli tedbir ağaçlandırma çalışmalarıdır. Bugün medeni şehirlerde yaşamak, çağdaş insan olmak yeşile ve ormana verilen saygıyla eşdeğerdir. Medeni insan olmanın olmazsa olmazı, ormana, yeşile ve çevreye sahip çıkmaktır." dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum