7 Nisan 2009

Açıl Seçim Açıl

http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/serifbuyuk.jpg
Bütün bu hengame bu kargaşa ne içindi acaba?

Seçim gitti, kavga bitti mi, yoksa yeni mi başlıyor acaba?

Hemen hemen tüm bültenlerde, son seçimde kazanan partilere göre oluşan Türkiye Haritasının irdelenmesinden çok, her fırsatta bu haritayı insanların gözüne sokar gibi dayatılmasının irdelenmesinin daha büyük önem arz ettiği görüşündeyim.

Ortada bir sorun olduğu bellidir. Bu soruna çözüm bulmaya çabalayanların, sorunu derinleştirme lüksüne kaçanlara göre sayıca daha az olması, üzerinde düşünülmesi gereken ayrı bir konu olarak karşımıza çıkmaktadır.

Geçenlerde bir şirkete hizmet veren “yemek şirketi”nin , yemeğin yanında vermek üzere getirdiği ayranların hiçbiri beğenilmediği için içilmemiş ve yemek şirketi yetkilileri görsün diye çöpe atılmak üzere bir kenara bırakılmıştı.

20 plastik bardaklı paketler halinde olan üstü açık kolilerle gelen ayranların her birinin üstüne şirket çalışanları tarafından, kalınca bazı yazılar yazıldığını gördüm. Bu yazıları aşağıda size sunuyorum.

Bozuk,Ekşi,Nahoş,Eski,Küflü,Bayat,Yoğurdu Bozuk,Tehlikeli,Zehirli,Kokmuş,Tarihi Geçmiş,Pis,Çürük,Tatsız,Acı,Olmasa da Olur,Kirli,İçilmez,Öldürür,Kötü….

Bilinçli tüketici olmak vatandaşlık görevlerinin başında gelir. Tüketici ; ne tüketmesi gerektiğini , nasıl tüketeceğini ,ne zaman ve ne kadar tüketeceğini bilmedik ve önüne konan seçeneklerden birini seçme zorunluluğunda bırakıldığı ve bu seçenekleri sunan yönetici adaylarının kalitesiz üretimi sürdüğü müddetçe vaziyet gitgide kötüye gitmek zorunda kalır. Üretilen şeyler ne olursa olsun, tüketmek zorunda bırakılıyoruz maalesef. Üreticileri , tüketicilerin yönlendirmesi gerekiyor oysa. Üretilenler , tüketilmedikçe hiçbir anlam ifade etmeyeceği gibi sürekliliği de söz konusu olamaz.

Örneğin kış geldiğinde ,ihtiyacımız varsa! ,üzerimize bir kazak almaya çalıştığımızı düşünelim. Pazara, çarşıya, cadde mağazalarına,alışveriş merkezlerine gittiğimizde aşağı yukarı hep aynı seçeneklerin olduğunu görürsünüz. Hatta baktığınız yer ,herhangi bir muhitten ibaretse, neredeyse her yerde aynı marka kazakla karşı karşıya kalırsınız. Bu yerleşim yeri, bir köy veya belde veya kasaba hatta küçük bir şehirse neredeyse herkes tektip kazak almak zorundadır. En fazla birkaç marka arasından seçim yapmak zorunda bırakılırsınız.

Yerel seçim, bir yere kadar particiliği kaldırır, ama ülke yönetimi bence bir partinin değil tüm unsurların ortak sorunudur.

Parti-marti hikaye…Parti adından da anlaşıldığı üzere: Parti…

Parti malı bunlar,parti,parti,paaartiii….

Plastik ayran bardaklarının üzerindeki tarihe baktım. Son tüketim tarihi henüz geçmemişti. Kapalı olarak gelen ayranların tadının, açılıp içmek üzere ağza getirildiğinde anlaşıldığı aşikardır.

Limit Siz siniz…İster istediğiniz kadar yer içer, ister aç kalır içmezsiniz.

İstediğiniz kadar oy tüketebilirsiniz. Siz, yöneticileri değil yeniden yeniden üretmek veya tüketime aç bir şekilde en kısa sürede canavarca tüketmek için, olsa olsa ancak ve ancak kendi kendinizi ve dolayısıyla geleceğinizi seçiyorsunuzdur.

Çalışır, Tadında, Hoş, Yeni, Körpe, Taze, Mayası iyi, Güvenli, Sağlıklı, Hoş Kokulu, Tarihi Geçmemiş, Temiz, Bakımlı, Tadı Güzel, Tadlı, Olmazsa Olmaz, Pak, İçilebilir,Terkibi Açık Anlaşılır Yazılmış, Öldürmez ve netice de İyi Yöneticilerin seçilmiş olduğu umuduyla…bu demokrasi şöleninde emeği geçen herkese teşekkür eder,seçilen- seçilmeyen herkese başarılar dilerim.
www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum