15 Nisan 2009

Ailece Hastalar

Mardin'den büyük umutlarla Zonguldak'ın Ereğli ilçesine gelen Demir ailesi fertleri, şimdilerde hastalıklarla mücadele ediyor.
http://resimler.haberler.com/haber/569/ailece-hasta-olan-demir-ailesi-is-ve-tedavi-imkani_o.jpg
Mardin'den büyük umutlarla Zonguldak'ın Ereğli ilçesine gelen Demir ailesi fertleri, şimdilerde hastalıklarla mücadele ediyor. Ereğli'de kirada oturan aile reisi Yusuf Demir, evini geçindirmek için simit satıyor, ayakkabı boyuyor. Günde 10 lira kazanabildiğini dile getiren Yusuf Demir, kendisine uzanacak yardım elini bekliyor.
1990 yılından Mardin'den Düzce'nin Akçakoca ilçesine eşi ile birlikte çalışmaya gelen Yusuf Demir, bir daha memleketi Mardin'e dönmedi. Akçakoca'da iş bitimi sonrasında tanıdıkları vasıtası ile Ereğli'ye yerleşen Yusuf Demir, burada dünyaya gelen çocukları ile yaşam savaşını sürdürmeye çalıştı. Ancak geçen yıllarda yakalandığı hastalıklar peşini bırakmadı. Kalp yetmezliği, ülser, bel fıtığı ve kalın bağırsağında büyüme olan Yusuf Demir, bu zaman zarfında tek böbreğini de kaybetti.

Baba Yusuf Demir, Ereğli'de iş imkânlarını çok zorladığını, ancak kimsenin kendisine iş vermediğini söyledi. Çocuklarının ve eşinin de hasta olduğunu belirten Demir, "En büyük çocuğum 15 yaşındaki kızım Sevda. Sevda'nın bu yaşta omuzlarında büyük yük var. Hasta olan kardeşleri Selman ve Sercan'a okul sonrasında hep o bakıyor. 13 yaşındaki oğlum Selman'ın beynine giden sol damarlarında tıkanıklık var. Bu rahatsızlığı sinirlendiği zaman bayılmalara neden oluyor. En geç 2 ayda bir kontrole gitmesi gerekiyor. Ama durumumuzun iyi olmamasından dolayı kontrole getiremiyoruz. 8 yaşındaki oğlum Sercan'da da kronik astım bronşit hastalığı var. O da nefes alamadığı zaman makine ile nefes almaya çalışıyor. Eşim de de bel fıtığı, yüksek tansiyon ve kalp büyümesi var. Paramız olmadığından tedavi yaptıramıyoruz. Ben maddi yardım değil, bana bir iş imkânı sunulmasını istiyorum. Çalışarak aileme bakmak istiyorum" dedi.

Anne Hatice Demir ise çocuklarının isteklerini karşılayamadığından dolayı büyük üzüntü yaşadığını dile getirdi. Anne Demir, "Çocuklarım daha küçük. Laf anlamıyorlar. Ne görürlerse istiyorlar. Ben de istediklerini alamamanın üzüntüsünü yaşıyorum. Çevre komşularımızdan yardımlar geldi. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan 2 ayda bir 100 TL ya da 100 TL karşılığında erzak alıyoruz. Eşim 2 aydan bu yana hastaydı. Yeni çalışmaya başladı. 2 aydan bu yana ev kirasını veremiyoruz. Faturalar da birikti. Eşimin simit satarak kazandığı para ancak o günkü ihtiyaçları karşılıyor. Eşimin iş bulması ve çalışması için her gün Allaha dua ediyorum. Hayırsever insanlardan eşime iş istiyorum" diyerek gözyaşlarına boğuldu.

155 TL'lik kirayı ödeyemediklerini kaydeden Yusuf Demir, "Benim büyüklerimden tek isteğim çalışabileceğim bir iş imkânı. Ben çalışarak eşime ve çocuklarıma bakmak istiyorum" dedi.
www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum