16 Nisan 2009

Ankara'da Kızıltepeliler'den Muhteşem Gece...

Ankara Kızıltepe ve Çevresi Sosyal Dayanışma Kültür Derneği`nin geleneksel olarak gerçekleştirdiği dayanışma gecesi muhteşem bir kutllama gecesine dönüştü.
http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/mardinlifekzltpa.jpg
Ankara Sıhhiye'de bulunan 5 yıldızlı Büyük Sürmeli Oteli'nde düzenlenen muhteşem geceye Ankara'da ikamet eden kalabalık bir davetli topluluğu geleneksel gecede bir araya gelip hasret giderdi. Sosyal dayanışma ve yardımlaşmanın en güzel örneklerinin yaşandığı gecede Siyaset, İş dünyası ve bürokrasinin önemli isimleri bir araya geldi.
AK Parti Mardin Milletvekili Mehmet Halit Demir, Gönül Bekin Şahkulubey, Tokat Milletvekili Dilek Yüksel, ve Hakkari Milletvekili Abdulmuttalip Özbek, Mardin eski milletvekili Ömer Ertaş gibi siyasilerin yanı sıra Danıştay 11. Daire başkanı Ahmet Hamdi Ünal, Mardin eski Valisi ve Danıştay üyesi M.Temel Koçaklar, Başsavcısı Vahit Civelek, Sümer Holding Genel Müdürü Sezai Ensari, Derik Kaymakamı Tarkan Keskin, DDY Genel Müdür Yardımcısı Veysi Kurt, Ünlü Televizyoncu Tayfun Talipoğlu, UND Bölge Temsilcisi Tahir Aydoğan, Mardin Sakatlar Derneği Başkanı Hasan Anuk, Kızıltepeli İşadamları M.Ali Yaşar, Takıyeddin Irmak, M.Zeki Dağtekin, Ahmet Kılınç, Davut Uğur, Tarık Türoğlu, Hikmet Ölçer, Fatih Karaboğa, Fuat Çelebioğlu, İbrahim Yücesoy, Şehmus Karayağız, Murat Carasun ve Sedat Aşar'ın da aralarında bulunduğu bir çok tanınmış sima gecede hazır bulundu.

ENEZ: 'HEDEF GELECEĞİMİZE YATIRIM'
Sunuculuğunu Gazeteci Kadir Üründü'nün yaptığı Ankara Kızıltepeliler derneğinin dayanışma gecesinde birer konuşma yapan Dernek Başkan Fahrettin Enez ile dernek başkan yardımcısı M.Ali Yaşar, yapılan yardım faaliyetleri içeren sinevizyon gösterimi eşliğinde ileriye dönük olan çalışmalarını ve bu çalışmalara olan destek beklentilerini dile getirdiler.
Ankara'da yaşayan 12 Kızıltepeli'nin bir araya gelerek kurdukları derneğin temel hedefinin öncelikle sosyal ve kültürel dayanışmayı artırarak; doğup büyüdükleri memleketleri olan Kızıltepe ve Çevresindeki ilçelere başta Eğitim ve Sağlık konuları başta olmak üzere bir çok konuda katkı sunmak olduğunu belirten dernek başkanı Fahrettin Enez, "Bizler yardım göndermedik. Yaptığımız yardımları ellerimizle götürüp, geleceğimiz olan çocuklarımıza - gençlerimize bire bir ilgilenerek sunduk. Bizim bir sloganımız var. Diyoruz ki; 'Gençlerine yatırım yapmayan bir toplumun gelecekten bekletisi olamaz' işte bu düşüncelerle arkadaşlarımızla birliktte gönül birliği ettik. Bu gönül birlikteliği, barkovizyonda izlediğiniz bu muhteşem yardım görüntülerini ortaya çıkardı. Bu Yardımlarımız aynı kararlılıkla sürecek tıpkı bundan önce olduğu gibi bundan sonra da sürecektir. Bu gecede bizlere katkı sunun sponsorlarımıza da ayrıca minnettarız" şeklinde konuştu.

KAYMAKAM TUNÇ'A SİTEM
Dernek Başkan yardımcısı M.Ali Yaşar ise yaptığı konuşmada: Kızıltepeliler derneği olarak bugüne kadar sadece Kızıltepe'de değil, çevredeki Derik, Mazıdağı Savur ve Ömerli ilçelerinin de aralarında olduğu yerleşim alanlarında toplamda 8 bin öğrenciye giyecek ve kırtasiye yardımında bulunduklarını dile getirerek "Eğitimi çok önemsiyoruz. Önceliğimiz; çocuklarımız ve gençlerimizdir diyoruz. Bunun yanı sıra engelli kardeşlerimizi de unutmuyoruz. Engelli Kardeşlerimiz için temin ettiğimiz 20 engelli aracını Kızıltepe'de tespit ettiğimiz arkadaşlarımıza dağıttık. Yeni yardımlar için çalışmalarımız sürüyor. Ancak bizim bu çabalarımıza rağmen böylesine örnek bir dayanışmaya mahal olan bu gecemize ısrarla davet edilmiş olmasına karşın Kızıltepe kaymakamımız Sayın Osman Tunç'u aramızda görmemek bizleri üzmüştür. Bu bağlamda bizleri yalnız bırakmayan Derik Kaymakamımız Tarkan Keskin'e teşekkür ediyoruz" dedi.

DEMİR: "DERNEK YÖNETİCİLERİNİ KUTLUYORUM"
Kızıltepe ve Çevresi Sosyal Dayanışma Kültür Derneği'nin geleneksel gecesine katılan ve Kızıltepeli olması vesilesiyle de misafirlere ev sahibi sıfatıyla bir konuşma yapan Ak Parti Mardin milletvekili Mehmet Halit Demir, Kızıltepeliler derneğinin yaptığı başarılı hizmetleri sadece ilçe merkezi odaklı sınırlaştırılmadığına işaret ederek, "Adından da anlaşılacağı üzere derneğimizin adı Kızıltepe ve Çevresi derneğidir. Sosyal dayanışma bilincini örnek çalışmaları ile Mardin geneline yaymayı başaran başta dernek başkanımız Sayın Fahrettin Enez ve diğer yönetici arkadaşlarımı bir kere daha başarılarından dolayı kutluyorum. Bu derneğin Eğitime verdiği önem hepimizin malumudur. Bizler de bu bağlamda Mardin'in tıpkı eskiden olduğu gibi bilim kenti olması için üzerimize düşen görevleri yapmanın çabası içerisindeyiz. Hepimizin malumu olduğu üzere Mardin Artuklu Üniversitemiz kuruldu. Ancak Üniversitemizin biran önce bitirilmesi için Sayın Başbakanımıza Üniversitemizin GAP eylem planı kapsamına alınmasını arz ettim. Sayın Başbakanımızın önerimizi yerinde bulması üzerine üniversitemiz GAP kapsamına alındı. İnşallah 2012'de Artuklu Üniversitesi tam anlamıyla birmiş olacaktır"diye konuştu.

DAĞTEKİN'DEN DERNEĞE MADDİ KATKI
Kızıltepeliler gecesinde sahne almak üzere Ankara'ya gelen Mardin'in ünlü mahalli sanatçısı Semir Ortaç ve arkadaşlarının çaldığı yerel müzik eşliğinde gönüllerince eğlenen davetliler, günün anısına çekilişle dağıtılacak çeşitli hediyelere de sahip olabilmek için adeta birbirleriyle yarıştılar.
Derneğe katkıda bulunmak için açık arttırma ile satışa sunulan dev 'Mardin tablosu'nu iki bin 600 TL karşılığında İşadamı M.Zeki Dağtekin'in olurken, Mardinsporlu futbolcular tarafından imzalanan Mardinspor forması ise eski Milletvekili Süleyman Bölünmez'in kuzeni Hamit Ceylan tarafından 600 TL karşılığında satın alındı.
Yaklaşık 400 davetlinin hazır bulunduğu geceye Kültür ve Turizim Bakanı Ertuğrul Günay, Tarım Bakanı M.Mehdi Eker, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan eski Milletvekili Veysi Şahin, Gökçe Belediye Başkanı Haluk Çelik, Yüceli Belediye Başkanı Ali Gökçen tarafından birer kutlama mesajı yollanırken, Moil Petrolcülüğün sahibi Süleyman Bölünmez, Zafer İnşaatın Sahibi Nezati Yağcı ile M.Zeki Dağtekin'in de aralarında bulunduğu bir çok kişi ve kurum tarafından da çelenkler gönderildi.

Kadir Üründü
www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum