23 Nisan 2009

Ayanoğlu Açıkladı: 148 Milyon Borç Var!

Mardin Belediye başkanı Av. Mehmet Beşir ayanoğlu, belediyenin biriken borçları ve 20 günlük faliyetleri ile ilgili basın mensuplarıyla bir araya geldi. Türkiye'nin en borçlu Belediyeleri Arasında olan Mardin Belediyesi'nin, resmi rakamlara göre mevcut borcunun 148 Milyon lira olduğu açıklandı.
http://resimler.haberler.com/haber/311/mardin-belediyesi-nin-148-milyon-lira-borcu-var_o.jpg
Türkiye'nin en borçlu belediyeleri arasında bulunan Mardin Belediyesi'nin, resmi kaynaklara göre 148 milyon lira borcu olduğu ortaya çıktı. Bir basın toplantısı düzenleyerek geçen 20 Günlük faaliyetlerini değerlendiren Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu, son günlerde polemik konusu borç miktarına da açıklık getirdi.

Başkan Ayanoğlu, belediyede çalışan 349 işçinin, toplam 24 milyon lira alacağı olduğunu söyledi. Yıllardan beri belediyenin hiçbir geliri olmadığı için borçlarının biriktiğini ifade eden Ayanoğlu, "Vergi dairesine, gecikme faiziyle birlikte yaklaşık 26 milyon lira borcumuz vardır. Ayrıca SSK borcu 67 milyon 662 bin lira tutarındadır. Piyasaya olanlarla birlikte toplam 148 milyon 119 bin lira borcumuz bulunmaktadır." dedi. Buna rağmen enkaz edebiyatı yapmayacaklarını vurgulayan Ayanoğlu, "Elimizi taşın altına koyup memlekete, insanlarımıza hizmet üreteceğiz. Mardin Belediyesi, Mardin'in malıdır. Bu memlekete kim bir çivi çaksa, başımızın üstünde yeri vardır." şeklinde konuştu. Belediye işçilerine bu aydan itibaren aylık bin lira maaş vermeye çalışacaklarını da ifade eden Başkan Beşin Ayanoğlu, "Onların hakkını ödeyemeyiz. Her bir işçinin, 40 ile 80 aylık alacağı var. Bu çileye rağmen hizmetleri aksatmıyorlar. Alacaklarını ödemek için yeni kaynak arayışlarına girdik. Şehrimiz için yeni eylem planları hazırladık. 1951 yılından beri yenilenmeyen içme suyu şebekesinin projesini yapıp İller Bankası'na gönderdik." dedi.
Kadir ÜRÜNDÜ
www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum