27 Nisan 2009

BAGOK VİLLALARLA DOLDU

http://www.habermardin.com/haber_uploads/1457_maxi.JPG
ELBEĞENDİ KÖYÜNDE YAPILAN 25 VİLLADA YAŞAM BAŞLADI.

DİBEK KÖYÜNDE YAPILAN 7 VİLLA VE ONARILAN 30 EVE ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA YERLEŞİLECEK

Mardin Midyat ile Nusaybin ilçeleri arasında bulunan ve terörün en yoğun olarak yaşandığı Bagok Bölgesinde bulunan köylerde yaşayan Süryaniler köylerinden Avrupa ülkelerine göç etmek zorunda kalmıştı. Terör’ün etkisiz hale gelmesi ile birlikte Süryaniler 28 yıldır boşalttıkları köylerine geri dönme hazırlığı başlattı.

El beğendi köyünde yaptırılan Avrupa tipi 25 Villa’ya Süryanilerin bir kısmı yerleşti. İsveç’te bulunan Süryanilerin köyde yaptırdığı villalarda, merkezi güneş enerjisi, ısıtma sistemi ve altyapı Avrupa ülkeleri standartlarında yapıldı. Yahko Demir, Elbeğendi köyünde yaptırılan villaların alt yapılarının Avrupa standartlarına göre yapıldığını belirterek “Villalarla birlikte, villa tipi bir kilise yaptırdık. Zaman içinde Avrupa’da yaşayan tüm Süryaniler topraklarına geri dönecek. Maddi durumumuz ne kadar iyi olursa olsun, bu toprakların özlemini çekiyorduk. Avrupa’da çalışarak emekli olanların tümü yurtlarına geri dönecek. Yoksa bu dağlarda yüz bin avroluk villa yaptırmanın anlamı olmaz”şeklinde konuştu.

Yemişli Köyünde 50 villa, Dibek Köyünde 7 villa ve 30 ev, Üçköy ve Dağiçi köylerinde 15 villa ile çevre köylerde 20 dolayında villa olmak üzere yüzden fazla villa inşa edildiği belirtildi.
www.habermardin.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum