25 Nisan 2009

Bahar geldi alerjiye dikkat

http://medya.zaman.com.tr/2009/04/25/alerji.jpg
Denizli Devlet Hastanesi Çocuk Hastalıkları ve Sağlığı Uzmanı Dr. Halil Mıhçı, ilkbaharın gelmesiyle birlikte sıcaklık ve nem değişikliklerinin, üst solunum yolu enfeksiyonları ve alerjik hastalıklara sebep olduğunu söyledi.

Aileleri bu konuda dikkatli olunması için uyaran Dr. Mıhçı, "Bahar döneminde rhinovirüs, RSV, influenza ve adenovirüsler gibi çeşitli virüslerin sebep olduğu üst solunum yolu enfeksiyonları görülmektedir. Bunlar genellikle burun akıntısı, hapşırık, öksürük, halsizlik, hafif ateş şeklinde belirtilerle seyreder." dedi. Saman nezlesi gibi bazı alerjik hastalıkların bahar aylarında arttığına dikkat çeken Mıhçı, "Çocukları bu enfeksiyonlardan korumak için dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, hasta kişilerle temasın önlenmesidir. Bu amaçla kapalı ve kalabalık ortamlara girilmekten kaçınılmalıdır. Okul içinde bulaşmayı en aza indirmek veya önlemek amacıyla hasta çocuğun gönderilmemesinde büyük yarar vardır. Sınıfların düzenli havalandırılması, ortak kullanım alanlarında hijyen şartlarına dikkat edilmesi önemlidir. Ayrıca bütün hastalıklardan korunmada el yıkamanın çok önemli rolü vardır. Doğru el yıkama, bulaşıcı hastalıkların yaygınlaşmasını önemli ölçüde azaltır." şeklinde konuştu. Tedavide ise öncelikle çocuğun neye karşı alerjisi olduğunu saptamak gerektiğine değinen Dr. Halil Mıhçı, ebeveynlerin çocuklarını genel anlamda en az altı ayda bir doktor kontrolünden geçirmesi gerektiğini bildirdi. (CİHAN)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum