6 Nisan 2009

Başkan Ayanoğlu Mazbatayı Aldı

http://www.mardinnethaber.com/userfiles/image/2008/10/mazbata_0000.jpg
AK Parti'den Mardin Belediye Başkanı seçilen Beşir Ayanoğlu, mazbatasını alarak düzenlenen devir-teslim töreni ile görevine başladı. Belediye hizmet binası önünde çalışanlar tarafından karşılanan yeni Başkan Ayanoğlu, zılgıtlar eşliğinde makamına oturdu.
29 Mart yerel seçimlerini 15 bin 128 oyla kazanarak AK Parti'den Belediye Başkanı seçilen Avukat Beşir Ayanoğlu, bugün sabah saatlerinde Mardin Adliyesi'ne gelerek İl Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Ömeroğlu'ndan mazbatasını aldı. Ardından belediye hizmet binasına geçen Ayanoğlu, Başkan Vekili Deniz Beşenk ve Birsen Tekin, belediye çalışanları tarafından çiçeklerle karşılandı. Belediye çalışanları ile tek tek tokalaşan Ayanoğlu, zılgıtlar eşliğinde makamına oturdu. AK Partili eski Belediye Başkanı Metin Pamukçu'nun katılmadığı devir teslim töreninde konuşan Ayanoğlu, 29 Mart yerel seçimlerinin ardından Mardin halkının, Mardin Belediyesi'nin yönetimini beş yıllığına kendilerine verdiklerini belirterek, "Çok uzun ve yorucu bir seçim kampanyasından sonra mazbatamızı alıp görevimize başlamak üzere belediyeye gelmiş bulunmaktayız. Bu seçimde bize oy veren ve vermeyen bütün vatandaşlarımıza göstermiş oldukları olgunluktan dolayı teşekkürlerimi bildiriyorum" dedi.
http://www.mardinnethaber.com/userfiles/image/2007/02/mazbata%202.JPG
BARIŞ İÇİNDE YARIŞ SLOGANI İLE YOLA ÇIKTIK
Seçim kampanyaları başlarken, "Barış İçinde Yarış" sloganı ile yola çıktıklarını ve Mardin'in engin hoşgörüsüne uygun bir seçim kampanyası olması için azami derecede hassasiyet gösterdiklerini ifade eden Ayanoğlu şunları söyledi:
"Kentsel Dönüşüm projesi çerçevesinde, kent merkezinde bulunan betonarme yapılar temizlenecek ve tarihi yapıların ortaya çıkarılıp restore edilmesi sağlanacaktır. Bütün mahallelerde altyapı çalışmalarına ağırlık verilerek; su, kanalizasyon şebekelerinin yenilenmesi ve yeni şebekelerin yapılması sağlanacak. Yollar parke taşı ile döşenecek, kaldırımlar düzenlenecektir. Temizlik konusunda yapılması gereken her şey yapılacak, alınması gereken tedbirler acilen alınacaktır. Yeni Şehir semtinde boş araziler moloz taşlardan temizlenecek, yeşillendirme çalışmalarına hız verilecek. Sosyal ve kültürel faaliyetlere ağırlık verilecek, sportif etkinlikler desteklenecek. İmar faaliyetlerine önem verilecek, çarpık kentleşmeye ve gecekondulaşmaya asla müsamaha gösterilmeyecek. Seçim beyannamemde belirttiğim gibi acilen; otogar, mezbaha, sebze-meyve hali, çöp atık tesisi, kanalizasyon arıtma tesisi, aile çay bahçeleri ve mesire yerleri gibi projeler bu dönemde gerçekleştirilecek, Mardin'in UNESCO Dünya Kültür Miras listesine katılması sağlanacak. Mardin'in turizm potansiyeli harekete geçirilecek, yerli ve yabancı turistlerin Mardin'e gelmesi sağlanacaktır."
Konuşmasının ardından Belediye Meclisi toplantı salonuna geçen Belediye Başkanı Ayanoğlu partililere tatlı ikram etti.
www.mardinnethaber.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum