13 Nisan 2009

BELEDİYEYİ 1 MİLYON LİRA BORÇLA TESLİM ALDI

http://www.habermardin.com/haber_uploads/1391_maxi.JPG

Mardin, İlçe ve beldelerinde büyük hizmet vaatleriyle iş başına gelen belediye başkanları karşılaştıkları borç karşısında ne yapacaklarını bilemiyor. Mardin’in Midyat ilçesine bağlı Gelinkaya Ak Partili Belediye Başkanı Mehmet Aksöz 29 Mart Yerel Seçimlerinden sonra Gelinkaya Belde Belediyesini yaklaşık 1 milyon liralık bir borçla devir aldığını söyledi.

Gelinkaya Belediye Başkanı Mehmet Aksöz, belediyenin içinde bulunduğu sıkıntının aşılması için yetkililerden yardım beklediklerini kaydetti. İller Barkasından gelecek olan para ile bu borcun ödenmesinin zor olduğuna dikkat çeken Aksöz, “3 bin 341 nüfuslu bir belde hizmet bekliyor. Yaklaşık bir milyon liralık borçla nasıl hizmet edilecek bunu kara kara düşünüyoruz. Ama 23 işçi ve 5 memur ile bu hizmeti borçlara rağmen vermeye kararlıyız. Yeraltı ve sokak düzenlenmesinin yüzde 50 oranında tamamlanmış bir durumda. Göreve başlamamla birlikte borç şoku ile karşılaştım. Sadece bir firmaya sokak parke bedeli olarak 8 yüz bin liralık belediye borçlandırılmış. Diğer borçlarla birlikte bir milyon lira borç var. Bunun altından nasıl çıkarız onun hesabını yapmaya başladım.”şeklinde konuştu.

Belde belediye başkanı Mehmet Aksöz mevcut imkanlarla beldeye hizmet etmeye çalışacağını sözlerine ekledi.
www.habermardin.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum