10 Nisan 2009

Bir Yılda Bir Milyon 500 bin fidan üretildi

Mardin Çevre ve Orman Müdürlüğü bünyesinde bu yıl orman fidanlık adaptasyon sahasında bir milyon 500 bin fidan üretildi.
http://www.saimbeyli.bel.tr/admin/spaw2/uploads/images/F%C4%B0DANLIK%20%C3%87ALI%C5%9EMASI.jpg
Mardin Çevre ve Orman Müdürlüğü bünyesinde bu yıl orman fidanlık adaptasyon sahasında bir milyon 500 bin fidan üretildi.

Mardin Çevre ve Orman Müdürü Fahrettin Ay, bahar mevsimi ile hareketlilik kazanan fidan dikiminde büyük yol kat ettiklerini belirterek, bu yöndeki çalışmaların aralıksız devam ettiğini söyledi.

Orman Fidanlık Müdürü Ziraat Yüksek Mühendisi Ahmet Yıldız, "2009 yılı itibari ile şu anda bir milyon 500 bin adet fidan üretimini gerçekleştirdik. Müdürümüz Fahrettin Ay'ın başarılı çalışmaları ışığında artan fidan üretimimizle, ekim alanlarımızı da binlerce hektar arttırarak sürdürmenin büyük çabası içindeyiz. Orman fidanlık üretim ve adaptasyon sahamız bin 500 metrekare dikenli telle çevrili alanı kaplıyor. 85 türde fidan üretimini yaptığımız sahada, 65 tür bölge topraklarına uyumlu, 15 tür ise adaptasyon denemesine tabi tutulmuş durumdadır." dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum