12 Nisan 2009

Bol yağışla gelen bahar bereketi yaşanıyor

Kızıltepe ilçesinde geçen yıl yaşanan kuraklığın aksine ekili alanlara yağan yağmur bu sene çiftçinin yüzünü güldürdü.
http://resimler.haberler.com/haber/298/yagmur-bereketi-ciftcinin-yuzunu-guldurdu_o.jpg
Kızıltepe ilçesinde geçen yıl yaşanan kuraklığın aksine ekili alanlara yağan yağmur bu sene çiftçinin yüzünü güldürdü. Kızıltepe'de bol yağışla gelen baharın bereketi yaşanıyor.
Kızıltepe Zahireciler Derneği Başkanı Mehmet Şerif Öter, bol yağış alan Kızıltepe ovasında ekili ve dikili alanlarda görülen hızlı yeşermenin, bolluk ve bereketin habercisi olduğunu ifade etti. Çiftçi aileleri ile esnafların ciddi kuraklıktan etkilendiğini belirten Öter, "İnşallah yağışların ardından çiftçilerimizin beklediği ürün artışı olur. Özellikle şubat ve mart aylarında bol yağışla gelen canlanma ekili ve dikili alanlara olumlu etki etti. Temennimiz nisan yağışlarının da gelmesi ve bu canlılığın ürünlere yansımasıdır." dedi.
Öter, son 2 yıldır Kızıltepe'de yaşanan ciddi kuraklık sebebi ile tarladan ürün kaldıramayan çiftçinin, ekonomik krizle birlikte ciddi mali sıkıntılar içine girdiğini belirterek, "Bütün umudumuz Allah'ın rahmetinin üzerimize devam etmesidir. Çiftçinin umudu her zaman bu yöndedir. Ayrıca yetkililerden en büyük beklentimiz bir an önce GAP'ın Mardin ovasına gelmesidir. Şu anda GAP buraya gelmiş olsaydı, nisan yağışları yağmasa çiftçimiz tarlalarını GAP ile sulayacaktı." diye konuştu.

Kızıltepeli çiftçilerden Tarık Koçhan ise, "Şu ana kadar gelişmeler çok iyi. Dileriz bundan sonra da inşallah bol yağış olur. Eğer yağmur yağmazsa tarlalarımızı kuyularla sulamak zorunda kalırız." şeklinde konuştu.
www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum