17 Nisan 2009

Boydak'tan Mardinli İşadamlarına tavsiyeler

Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Memduh Boydak, aile şirketlerinde yaşanan en büyük problemin eşlerden kaynaklandığını belirterek; "Eşinizi, işinize karıştırmayın" tavsiyesinde bulundu.
http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/mardinlifeisadam1.jpg
Mardin İş Adamları Derneği (MARİAD) tarafından düzenlenen 'Aile Şirketleri ve Aile Şirketlerinin Kurumsallaşma Süreci' konulu konferans Artuklu Üniversitesi Kültür Sarayı'nda düzenlendi. Konferansa konuşmacı olarak katılan Memduh Boydak, 1952'de bir marangoz atölyesiyle başlayan iş hayatının holding seviyesine nasıl ulaştığının sırlarını aktardı ve Mardinli iş adamlarına krizden etkilenmemeleri için çeşitli tavsiyelerde bulundu.

Boydak Holding bünyesinde bulunan 7 farklı sektörde 24 şirketin faaliyet gösterdiğini belirten Memduh Boydak, 14 bin 500 kişiye istihdam oluşturduklarını belirtti. 2008 yılında 3,3 milyar TL ciro yaptıklarını ifade eden Boydak, 2009 yılında ise 4 milyar TL ciro hedeflediklerini vurguladı. 2015 yılında dünya markası olma hedefleri bulunduğunu anlatan Boydak; "Dünyanın 80 ülkesine her an, her hafta ihracat yapıyoruz. Aktif olarak her ay 50-60 ülkeye mallarımızı ihraç ediyoruz. Dünyanın birçok ülkesinde mağazamızın ürünlerini görebiliyorsunuz. Mobilya sektöründe grubun yaptığı ihracat miktarı 350 - 400 milyon dolara ulaştı. 10-15 yıl önce ABD'ye veya Avrupa'ya mobilya ihracat edeceğimizi tahmin etmiyorduk. Ama çok şükür bugün 80 ülkede Türk markası olarak ülkemizi tanıtıyoruz. Türkiye genelinde 900 İstikbal bayisi, 750 Bellona, 400 dolayında ise Mondi bayisi ve 16 lojistik bölge bayisi bulunmakta." şeklinde bilgi verdi.

Boydak Holding'in serüveninin 1952 yılında iki kardeşin biraraya gelerek aile şirketi olarak açılan bir marangoz atölyesiyle başladığını hatırlatan Memduh Boydak, büyümede ve gelişmede aile şirketi olmanın büyük önem taşıdığını aktardı. Türkiye'deki aile şirketlerinin genelinde bir geçimsizlik sorunu yaşandığını vurgulayan Boydak sözlerini şöyle sürdürdü: "Geçimsizlik sorunu, aile şirketlerinin yüzde 80'inde eş faktörü yüzünden kaynaklanmakta. Aile şirketinde kesinlikle eşinizi işinize karıştırmayın. Aile şirketiniz varsa ve işlerinize eşleriniz de karışıyorsa, başarı elde edebilmek mümkün değildir. Bu nedenle aile şirketlerinde eşlerin işlere karışmasına izin verilmemelidir. Türkiye'deki dağılan aile şirketlerinin yüzde 80'i işe eşin müdahale etmesinden kaynaklanmıştır."

Ekonomik krize karşı alınması gereken tedbirler konusunda da bilgiler veren Boydak, sağlıklı ve sağlam adımlarla iş hayatında büyümenin iki önemli kuralı bulunduğunu vurgulayarak; bunların aile ve kurumsal değerler olduğunu aktardı. "Ailevi değerlerde; paylaşım, ahlak, tevazu, hayat standardı, iyi ve kötü günler, eşlerin işe karışmaması kültürü çok önemlidir." diyen Boydak, bu unsurlara dikkat eden işadamının büyüme yolunda emin adımlarla ilerleyebileceğini belirtti. Boydak, ayrıca kurumsallaşma kültürünün de çok önemli olduğuna dikkat çekti.

Konferansa katılan iş adamlarının sorularını da cevaplayan Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Memduh Boydak, Mardin'de üniversite bünyesinde kurulacak olan öğrenci yurtlarının bütün yatak ve kanepe desteği sözünde de bulundu. Konferans ardından Mardin Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu Boydak'a plaket verdi.

Konferansa Mardin Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu, Derik Kaymakamı Tarkan Keskin, Mardin İş Adamları Derneği Başkanı Faruk Yücesoy, iş adamları ve vatandaşlar katıldı. http://www.mardinlife.com/haberler/yazimaraclari/my_documents/my_pictures/F8D_isadam2.jpg
www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum