16 Nisan 2009

Eğitimcilerden 2. Suriye Gezisi

Eğitim-Bir-Sen'den ikinci Suriye Gezisi. Herkes katılabilir...
http://www.thewallpapers.us/data/media/501/suriye_fotoraflar.jpg
23-24-25-26 Nisan tarihlerinde 4 günlük Suriye Gezisi

Gezi, Şam, Halep, Humus Hama ve Busra illerini kapsamaktadır.

Karaoğlu Turizm ile Mardin’den yolcularımız alınarak geziye çıkılacaktır.

Dileyen üyelerimiz ve dostlarımız, kayıtlarını yaptırmak üzere Sendikamıza veya Mahmut YAVUZ’a başvurabilirler.
http://sefirturizm.com/tr/wp-content/uploads/2007/11/emevi1.jpg
· Gezi Ücreti 160 Euro’dur.
· 15 YTL’lik çıkış ücreti yolculara aittir.
· Çocuk alınmayacaktır.
· Son Başvuru Tarihi: 18 Nisan 2009
· Pasaportların 18 Nisan tarihine kadar hazırlanıp
160 Eureo ile Sendika Yönetiminden Mahmut YAVUZ’a teslim edilmesi gerekmektedir.
palmyra131.jpg p1040341.jpg 300px-hama-3_norias.jpg
palmyra131.jpg p1040341.jpg 300px-hama-3_norias.jpg
Başvuru için Telefon:
0482-2136662 (Sendika)

0505-6267085 (Mahmut YAVUZ)

http://www.tempotour.com.tr/hindistan/hindistan/images/dscf3367.jpg
D E T A Y L I G E Z İ P R O G R A M I

Akşam saat 17:00 da Mardin’den Kilis-Öncüpınar sınır kapısına hareket. Sınır kapısı işlemleri sonrası Suriye'nin başkenti Şam'a gece yolculuğu.

1.GÜN: Yol boyu tesiste sabah kahvaltısı. Sonrasında sabah saatlerinde, tarih boyunca çeşitli kültür ve medeniyetlere ev sahipliği yapmış olan Suriye'nin başkenti Şam şehrine giriş. Kanuni Sultan Süleyman tarafından Mimar Sinan'a yaptırılan Süleymaniye Külliyesi gezisi. Ünlü mutasavvıf Muhiddin-i Arabi Hz.’leri türbe ve camii ziyareti. Kısa bir şehir gezisi sonrası otele yerleşme ve 2 saatlik bir istirahat molası. Mola sonrasında Muhteşem Emeviye camisini ziyaret ediyoruz. 7000 m² alana yayılmış olan Emeviye camisi ve diğer civar gezilerinin tamamlanması sonrası Sultan Abdülhamit tarafından yaptırılan tarihi Hamidiye Çarşısında alış-veriş turu için serbest zaman. Serbest zaman sonrasında akşam yemeği için buluşma. Akşam yemeği Şam'ın en lüks restoranlarından birinde. Yemek sonrasında otele dönüş ve geceleme.
http://www.osmaneli.bel.tr/img/suriye9.jpg
2.GÜN: Otelimizde yapacağımız kahvaltının ardından ilk durağımız Seyyide Zeynep Camii. Camii ziyareti sonrası Busra kentine hareket. Bu tarihi kentte Rahip Bahira manastırı harabelerini ve Antik amfitiyatroyu geziyoruz. Selçuklu eserleri Han ve Hamamların görülmesi sonrası Halep güzergahına doğru yolumuza devam ediyoruz. Humus şehrindeki Halid Bin Velid Camii ziyareti. Ardından yine yol güzergahındaki Hama şehrinde bulunan tarihi su değirmenlerinin görülmesi. Akşama doğru Halep’e varış ve akşam yemeği için restorana geçiş. Yemek sonrası aracımızla kısa bir Halep şehir turu. Otele yerleşme ve geceleme.
http://www.ulketuru.com/images/1_suriye_turu_gezi_turist_gunluk_konaklama_www_ulketuru_com.bmp
3.GÜN : Otelde yapılacak kahvaltı sonrası ilk durağımız Halep Kalesi. Turistlerin ilgisini çeken mekanların başında gelen Kale'nin gezilmesi. Ardından ünlü Halep Çarşısında alış-veriş turu. Bir zamanlar müzik ve su sesi ile hastalarının tedavi edildiği tarihi hastanenin gezilmesi. Verilecek olan serbest zaman sonrasında Bab'ül Faraç, Tilel ve diğer Halep çarşılarında alış veriş turları. Akşam yemeği sonrası dönüş için sınır kapısına hareket. Sınır kapısında gümrük işlemleri sonrası kısa bir yolculukla gece Gaziantep'e varış ve turumuzun sonu.

Ücrete dahil Hizmetler
* Mercedes 403 otobüsle ulaşım (Mardin'den Mardine)
* Seyahat sigortası
* Suriye vizesi
* 1 gece Halep'te ve 1 gece Şam'da otel konaklamaları
* Toplam 3 sabah kahvaltısı ve 3 akşam yemeği
* Türkçe-Arapça bilir görevlimiz tarafından verilecek rehberlik hizmeti

ÖNEMLİ NOTLAR:
Ücret iki kişilik odada kişi başı konaklama ACENTA ücretidir. Ücrete; yurt dışı çıkış harcı (15 TL), isteğe bağlı müze-ören yeri giriş ücretleri, öğle yemekleri ve ekstra talepler dahil değildir. Vize işlemleriniz acentamız tarafından sınırda yapılmaktadır. Vize işlemleri için pasaport bilgilerinin Suriye turundan en az 5 gün önce acentamıza iletilmesi yeterlidir. Bunun haricinde başka bir evrak istenmemektedir. Ayrıca Suriye Devleti pasaportunda İsrail vizesi bulunan kişilere vize vermediğinden, bu durumda olan kişilerin pasaportlarını değiştirerek Suriye turuna katılmaları gerekmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum