24 Nisan 2009

Engelli öğrencilerin reyhani oyunu Mardin Valisi Duruer'i ağlattı

23 Nisan etkinliklerine katılan iki engelli öğrencinin yöresel reyhani oyunu karşısında duygulanan Mardin Valisi Hasan Duruer gözyaşlarına hakim olamadı.
http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/mardinlife23nisan.jpg
23 Nisan etkinliklerine katılan iki engelli öğrencinin yöresel reyhani oyunu karşısında duygulanan Mardin Valisi Hasan Duruer gözyaşlarına hakim olamadı. Tribünleri dolduran binlerce Mardinli iki özürlü genci ayakta alkışladı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mardin'de de coşku ile kutlandı. Cumhuriyet alanında bulunan Atatürk Anıtı'na çelenkler konuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşı okundu.
http://www.mardinlife.com/haberler/yazimaraclari/my_documents/my_pictures/825_1250831_p.jpg
Törene Mardin Valisi Hasan Duruer, Garnizon Komutanı Tayyar Süngü, Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri çok sayıda vatandaş katıldı. Çelenklerin sunumunun ardından 21 Kasım Şehir Stadında kutlamalara devam edildi. Mardin Valisi Hasan Duruer, Garnizon Komutanı Tayyar Süngü, Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu, öğrencilerin ve vatandaşların bayramlarını kutladı. Milli Eğitim Müdür Vekili Abudulmenaf Bilgin günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Öğrenciler, günün anlamına uygun şiirler okudu, halk oyunları ekipleri çeşitli oyunlar sergiledi.

23 Nisan etkinliklerine katılan iki engelli öğrencinin yöresel reyhani oyunu karşısında duygulanan Mardin Valisi Hasan Duruer gözyaşlarına hakim olamadı. Tribünleri dolduran binlerce Mardinli iki engelli genci ayakta alkışladı. Resmi geçidin ardından tören sona erdi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında okullarda da çeşitli etkinlikler düzenlendi.
23 Nisan Nusaybin'de coşkuyla kutlandı


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Mardin'in Nusaybin ilçesinde de coşkuyla kutlandı.
http://www.mardinlife.com/haberler/yazimaraclari/my_documents/my_pictures/ZCC_1250762_p.jpg
Törene Kaymakam Yücel Gemici, Tabur Komutanı Binbaşı Tuncay Eğin ile diğer yetkililer katılırken, DTP'li Belediye Başkanı Ayşe Gökkan gelmedi. Cumhuriyet meydanında düzenlenen kutlama etkinliklerinde günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapan Nusaybin Milli Eğitim Müdürü İzzettin Aydın, 23 Nisan'ın milletimizin iradesini temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı ve halkımızın var-yok olma savaşları içerisinde egemenliğini ilan ettiği gün olduğunu söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından öğrencilerin hazırladığı halk oyunları ve folklor gösterileri izlendi, şiirler okundu. Okulların geçişlerinden sonra tören sona erdi.

Öte yandan, 23 Nisan kutlamaları sırasında elektriklerin kesilmesi zaman zaman aksamalara neden oldu.

Kızıltepe'de 23 Nisan coşkuyla kutlandı

Kızıltepe ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenlerle kutlandı. Törenlere DTP'li belediye başkanı katılmadı.

İlçedeki törenler cumhuriyet meydanında bulunan Atatürk Anıtına çelenk konmasıyla başladı.

Daha sonra Kızıltepe Şehir Stat'ında devam eden kutlamalara Kaymakam Osman Tunç, Garnizon Komutanı Kurmay Kıdemli Albay Mehmet Karadayı katılırken DTP'li Belediye Başkanı Ferhan Türk yer almadı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Sıtkı Türkoğlu İlköğretim Okulu Müdürü Ahmet Karaboğa, "Küçük hanımlar, küçük beyler, sizler geleceğin bir gülü, yıldızı, bir mutluluk parıltısısınız. Memleketi asıl aydınlığa boğacak sizsiniz. Kendinizin ne kadar mühim, kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz.'' dedi.

Kutlamalar şiir ve öğrencilerin hazırladığı bir birinden gözül gösterilerin ardından geçit töreni ile sona erdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum