10 Nisan 2009

Enver Ete’den Teşekkür Mesajı

Polat Renaissance Hotel ‘in ünlü alakart Şefi Süleyman Engin Erdoba Konaklarında mutfak severlerle buluşuyor…
http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/mardinlifeete.jpg
Bugünlerde Mardin Erdoba Konaklarının mutfağı eşsiz lezzetleri T. Yücel Dereyayla’nın başkanlığında çalışan ve Polat Renaissance İstanbul hotel’ in ünlü alakart Şefi Süleyman Engin’ in ellerinde yeniden şekillenerek mutfak severlerle buluşuyor. Erdoba Evleri ismini Asur döneminden almaktadır. Asur döneminde Mardin’in ismi kutsal yer anlamına gelen Arz-Dobey’ di. Erdoba evleri, tabiat varlıkları kurulu tarafından tescil edilmiştir. Erdoba evleri 4 ayrı konaktan oluşan bir butik otel kompleksidir.

Konaklar Babil (babylons),Asur (Assyrıan), Osmanlı(Ottoman), Selçuklu(Seljuk) olarak tanımlanır. Bugünlerde Erdoba Konaklarının mutfağı, Şef Süleyman Engin’ in yönetiminde butik lezzetleri misafirlerine bir arada sunuyor. Etnik yöresel yemeklerin yanı sıra, doğu baharatlarının lezzet ve çeşitliliğini batı mutfağının enfes sunumuyla birleştiren Şef Süleyman Engin, 3 ay boyunca Erdoba konaklarında mutfak severlerle buluşacak. Butik mutfak ve lezzetlerin sunulduğu Erdoba konaklarında pişirme ve sunumda esas aldıkları temel prensip organik tarım ürünlerinin kullanılmasıdır ve bu doğrultuda lezzeti ön plana çıkarmaktır. Şef Süleyman Engin ve Doğa ürünleri araştırma uzmanı yönetici Emrecan Aydın ile birlikte damak zevkine ve tarihi yolculuklara düşkün olan, kendilerini bu anlamda kaşif hisseden tüm misafirleri Erdoba Konaklarında değişik tarihi bir lezzet yolculuğuna çıkarmak için tarihi kent Mardin’e bekliyorlar…
www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum