15 Nisan 2009

Gazi YİBO'nun Büyük Başarısı

Mardin Merkez Gazi Yatılı İlköğretim Bölge Okulu öğrencileri Bu Yıl 5. Si düzenlenen Uluslarararası Düş Çizgisi Olimpiyatlarında finale kaldılar.
http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/mardinlifeyibo2.jpg
Mardin Merkez Gazi Yatılı İlköğretim Bölge Okulu öğrencileri Bu Yıl 5. Si düzenlenen Uluslarararası Düş Çizgisi Olimpiyatlarında finale kaldılar.

Gazi YİBO Sosyal Bilgiler Öğretmeni Rıdvan Akyol’un danışmanlığında okul öğrencileri Özkan Öztekin ile Ahmet Çavuş “Uzayan Yazı Tahtası” adlı projeleriyle 3605 projenin katıldığı yarışmalarda finale kaldılar. 28 Ülke, 75 il ve 707 okulun toplam 3605 proje tasarımı içerisinden finale kalan okulumuz 40 yerli ve yabancı okul ve projeleriyle 10-14 Nisan 2009’da Ankara’ya davet edildiler.

75 il, 28 ülkenin 3605 proje ile katıldığı Uluslararası düş çizgisi proje yarışmalarında başarılı olan öğrencilerimiz Ankara’da yapılan yarışmalara katılmak üzere ilk kez Mardin dışına çıktılar. İlimizi kendilerine ayrılan stantta en iyi şekilde temsil eden Gazi YİBO yatılı öğrencileri, ayrıca Ankara’nın büyük alışveriş merkezinde açılan sergiye de katılarak İlimizi en iyi şekilde temsil ettiler. Gazi YİBO öğrencileri projelerde finale kalan özel kolejlerin dışında tek devlet okulu olmasıyla da tüm ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle karşılaştılar.

Binlerce eser arasından finale kalma başarısı gösteren Gazi YİBO öğrencilerinin bu başarısından dolayı; il Milli Eğitim Müdürü Hasan Dal; Mardin Vali Yardımcısı Yavuz Selim Süzer Öğrencilerimizi kabul ederek, başarılarından dolayı onları tebrik ettiler.

Okul Müdürü Mithat Tanış ise "Okul olarak Öğretmenlerimizle hep birlikte elimizden geldiğince bu tür sosyal etkinliklere katılarak öğrencilerimizin kendilerine olan öz güvenlerini arttırmak istiyoruz."dedi.
Nezir Güneş
www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum