17 Nisan 2009

İşitme Engelli Öğrenciler, Satrançta Turnuvaya Katılacak Seviyeye Ulaştı

Fatih İlköğretim Okulu'nda okuyan işitme engelli öğrenciler, satrançta turnuvaya katılacak seviyeye ulaştı.
http://images.yonja.com/pics/news/satranc.jpg
Fatih İlköğretim Okulu'nda okuyan işitme engelli öğrenciler, satrançta turnuvaya katılacak seviyeye ulaştı. 3 yıldır Fatih İlköğretim Okulu'nda eğitim gören 20 işitme engelli haftada iki gün satranç kursu görüyor.

Fatih İlköğretim Okulu Müdürü Tekin Oruç, öğrencilere yönelik okuma yazma, resim ve dudak okumanın yanında satranç kursları verdiklerini belirterek, satrançta kurs gören öğrencilerin iki ayda yarışmaya katılacak seviyeye geldiklerini söyledi. Engellilerin yaşamlarını zorlaştıracak tüm engelleri kaldırmayı hedeflediklerini ifade Oruç, "Engellilerimizin en büyük isteği boş zamanlarında satranç oynamaktır. Biz de bu isteklerini yerine getiriyoruz. Ben de satranç ustası olduğum için boş vakitlerimi onlara kurs vererek geçiriyorum. Onların hayata tutunmalarını sağlıyorum. Öğrencilerimiz turnuvaya katılabilecek seviyeye ulaştı." dedi.
www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum