22 Nisan 2009

Kanser riskini azaltmak için ceviz yiyin

http://medya.zaman.com.tr/2009/04/21/ceviz.jpg
Amerikalı araştırmacılar, kadınların ceviz yiyerek meme kanseri riskini azaltabileceklerini bildirdiler.

ABD'nin West Virginia eyaleti Huntington kentindeki Marshall Üniversitesi Tıp Okulu'ndan araştırmacılar, deneylerinde meme kanseri gelişen türden laboratuvar fareleri kullandılar. Farelerin bir kısmına insanlar gibi günde bir avuç ceviz yedirilirken, diğerleri normal beslendi. Deneyin sonunda ceviz yiyen farelerde küçük ve az tümör oluştuğu ve bu farelerde meme kanserinin diğerlerine oranla çok geç oluştuğu saptandı.

Araştırma üzerinde çalışanlardan Elaine Hardman, cevizin, kurabiyelerden, patates kızartmasından ya da cipslerden daha iyi olduğunu belirterek, sağlıklı beslenmenin tüm kronik hastalıkları önlediğinin bilindiğini kaydetti.

Hardman, bu araştırmanın laboratuvar hayvanları üzerinde yapılmasına karşın olasılıkla insanlar üzerinde de aynı etkiyi göstereceğini söyledi.

Denver'de toplanan Amerikan Kanser Araştırmaları Birliği'nde de sunumu yapılan araştırmada, cevizin tek başına, aralarında omega 3 yağ asidi, antioksidan ve bitkisel sterol gibi kanserin ilerlemesini yavaşlatan birçok madde içerdiğine dikkati çekildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum