12 Nisan 2009

Kutlu Doğum heyecanı bu yıl 'aile'lere yayılacak

http://medya.zaman.com.tr/2009/04/12/kutludogum.jpg
Diyanet İşleri Başkanlığı, Peygamber Efendimiz'in doğum yıldönümü olarak idrak edilen 'Kutlu Doğum Haftası' hazırlıklarını tamamladı. Başkanlık, Diyanet Vakfı işbirliği ile 338'i yurtdışında olmak üzere 18 bin farklı program hazırladı. Bu yılki kutlamaların ana konusu 'Peygamber Efendimiz'in aileye verdiği önem'. Bu konuları işleyen binlerce kitap, ücretsiz dağıtılmak üzere bastırıldı.

Kutlu Doğum Haftası'nın resmî açılışı 14 Nisan'da Bursa'da yapılacak.

1989 yılından bu yana gerçekleştirilen 'Kutlu Doğum Haftası' bu yıl da yurtiçi ve yurtdışında coşkuyla kutlanacak. Binlerce panel, konferans ve açık oturumlarla Peygamber Efendimiz'in aile hayatına verdiği değer anlatılacak. Etkinliklerde 'Hz. Peygamber ve Aile', 'Küreselleşen Dünyada Aile' başlığı altında Efendimiz'in özel hayatından kesitler sunulacak. Ayrıca Süleyman Çelebi'nin Kutlu Doğum şaheseri olan Mevlid'inin yazılışının 600. yılı adına da uluslararası bir sempozyum düzenlenecek. Kutlamalara ilgiyi artırmak, dini konularda toplumu bilgilendirmek amacıyla ayet ve hadis meallerinin yazılı olduğu 100 bin adet afiş dağıtılacak. Diyanet'in tasavvuf müziği korosu programlarda konser verecek. 17 Nisan 2009 Cuma günü Kocatepe Camii avlusunda 3 bin kişilik Kutlu Doğum Aşı dağıtılacak. Diyanet İşleri Yayın Kurulu Başkanı Prof. Dr. Saim Yeprem, bu yılki kutlamalarda 'aile' konusunun seçilmesini, söz konusu kurumun sürekli yıpratılmasına bağladı. Ailenin özellikle medya tarafından ikinci plana itildiğini belirten Yeprem, "Dizilerde nikâhsız birliktelikler öne çıkarılmakta, hatta güzel bir şeymiş gibi sunulmakta." dedi. Toplum huzurunun aile saadeti ile başlayacağını vurgulayan kurul başkanı, Peygamberimiz'in örnek aile modelinin Kutlu Doğum Haftası'nda halka takdim edileceğini söyledi.
Mükremin Albayrak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum