11 Nisan 2009

Kızıltepe'de ilgiç Sünnet Töreni

Japon Anne ile Türk babadan olma Mervan, babasının memleketi olan Mardin'in Kızıltepe ilçesinde düzenlenen muhteşem bir törenle sünnet olup, erkekliği ilk adımını attı.
http://www.mardinajans.com/resim/japo.JPG
İzmir Selçuk'ta turizmcilikle uğraşan işadamı Hamdullah Akın, işlettiği otelde müşteri olarak kalan Japon kızı Natsuko'ya gönlünü kaptırmış Akın, çok geçmeden evlilik teklifinde bulunmuş ve mutlu bir beraberlik için yaşamını Natsuko ile yaşamını birleştirmişlerdi.

Amerika'da İngilizce öğretmenliği yapan Japon Anne Natsuko ile Turizmci baba Hamdullah Akın, mutlu beraberliklerinden dünyaya gelen Mervan ( 9 ) ile Roza ( 6 ) adındaki iki çocuklarından erkek olan Mervan2ın erkekliğe ilk adımını atacağı sünnet törenini baba Akın'ın memleketi olan Kızıltepe'de gerçekleştirdiler. Yörenin örf ve adetlerine uygun bir şekilde gerçekleştirilen sünnet için önce mevlüt okutuldu ardından da misafirlere mevlüt yemeği ikram edildi. Sünnet töreninin devamını İlçe'deki büyük düğün salonlarından birinde devam ettiren aile yakınlarıyla birlikte yöreye özgü mahalli müzikler eşliğinde saatlerce eğlenmeyi ihmal etmediler. Düğün salonunda gerçekleştirilen törene davul zurna eşliğinde gelen aileye yakınları özel ilgi göstemeleri dikkar çekti.

Oğlunun mutluluğunu buğulu gözleri ve duyduğu heyecan karmaşası arasında izleyen Japon Anne Natsuko dugularını şöyle dile getirdi.

“Kızıltepe’de olmaktan çok mutluyum, insanlar çok sıcakkanlı ve sevecen, ilk geldiğimde çekingenlik yaşadım ancak eşimin ailesi olsun tanıştıklarım olsun, bana çok yakın davranıp kendilerinden biriymişim gibi bana kucak açtılar. Sünnet Müslümanlıkta bir gelenek olduğundan, bizde oğlumuzu eşimin memleketinde güzel bir gelenek olan bu yörenin adetleriyle sünnet ettirerek dini vecibeyi yerine getirdik’’ dedi.

Turizmci baba Hamdullah Akın’da bir Japonyalı ile evlenmiş olmaktan hiç pişmanlık duymadığını ve çok mutlu olduğunu belirterek, “Çocuklarımın örf ve adetlerimizle büyümesi ve adetlerimizi tanıması için memleketimizde sünnet düğünü yaptırdık. Bizi bu mutlu günümüzde yalnız bırakmayan bütün dost ve yakınlarımıza bir kere daha teşekkür ediyorum" dedi.

Kadir Üründü
www.mardinajans.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum