12 Nisan 2009

Kızıltepe'de Kredi Anlaşması

http://www.mardinnethaber.com/userfiles/image/ziraat%20pro.jpg
Mardin'in Kızıltepe ilçesinde Ziraat Bankası ile Esnaf ve Sanatkarlar Odası arasında kredi anlaşması yapıldı. Anlaşmaya göre oda üyesi esnaf daha ucuz kredi kullanma imkanına sahip oldu.
Kızıltepe Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nda düzenlenen imza töreninden önce, Oda Başkanı Zeynettin Ayav, piyasadaki krizden en fazla etkilenenin esnaf olduğunu, krizle birlikte kapanan esnaf sayısının gün geçtikçe arttığını belirterek, ''Odaya kayıtlı bin 952 aktif esnafa karşı, 2 bin 864 pasif esnafımız vardır. Her 10 yılda bir Türkiye'de kriz yaşanmasından dolayı esnafımız kendini toparlamadan yeni krizlerle karşılaşıyor. Bu da emeğinin sıfırlanması demektir" dedi.
Ziraat Bankası Diyarbakır Bölge Başmüdürü Haluk Seyit Çelik de yaptığı açıklamada, yaşanan krizin ancak el ele omuz omuza aşılabileceğini kaydederek, ''Banka olarak piyasadaki krizin etkisinin az yansıması amacıyla faizleri düşürüp diğer bankalara öncülük ettik. Bankamız, bugün de esnafımıza destek çıkmak amacıyla yapacağımız anlaşmadan oda üyelerine yaklaşık yüzde 5 ile 8 arasında daha düşük faizli kredi kullandıracaktır. 12 ay ile 48 ay vadeli, isteğe göre aylık veya 3 ayda bir ödeme seçeneği ile sıkıntıda olan esnafa destek olacağız" ifadelerini kullandı.
İmza törenine; Ziraat Bankası Diyarbakır Bölge Başmüdürü Haluk Seyit Çelik, Ziraat Bankası Kızıltepe Şube Müdürü Oktay Önen ve Kızıltepe Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Zeynettin Ayav katıldı.
www.mardinnethaber.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum