15 Nisan 2009

Kızıltepeliler, SGK irtibat birimi İstiyor

Kızıltepe`de vatandaşlar, (SGK)Sosyal Güvenlik Kurumları'yla irtibatı sağlayacak bir birimin oluşturulması için yetkililerden talepte bulundu.
http://resimler.haberler.com/haber/791/kiziltepeliler-sosyal-guvenlik-kurumlariyla_o.jpg
Aldığı yoğun göç ile nüfusu her geçen gün biraz daha artan Kızıltepe'de vatandaşın şahsi işlemlerini takip etmek için her defasında Mardin'e gitmek zorunda kaldığını belirten Kızıltepe Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Zeynettin Ayav, "Vatandaşlarımızın her işini halletmesi için her gün Mardin'e gitmesini istemiyoruz." dedi.
Ayav, Kızıltepe'de çok sayıda SSKve Bağ-Kur'un mükellefi olduğunu hatırlatarak, "Mükelleflerimiz bize, işlemler için her defasında Mardin'e gitmekte sıkıntı yaşadığını söylüyor. Her ne kadar çağımız internet çağı olsa da, bölgemizde internet kullanımı çeşitli sebeplerden dolayı hala sınırlı. Bu konuda yetkililerden yardım bekliyoruz." diye konuştu.
Kızıltepe Muhtarlar Derneği Başkanı Hatip Şeren ise 150 bin nüfusu, 145 köyü ve 50 mezrası olan Kızıltepe'de vatandaşların sosyal güvenlik kurumlarıyla problem yaşadığını söyledi. Şeren, "Kızıltepe Mardin'in ilçesidir. Ancak ilçe merkezini yalnız baz aldığımızda Mardin'i üçe katlıyoruz.SSK ve Bağ-Kur mükellefi olan köylü vatandaşlarımız iş takipleri için önce Kızıltepe'ye oradan da Mardin'e gelmek zorunda kalıyor. Ben de 150 muhtarımız adına ilçeye bir irtibat birimi kurulması gerektiği konusunda yetkililere çağrıda bulunuyorum" ifadesini kullandı.
Kadir ÜRÜNDÜ
www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum