7 Nisan 2009

Mardin Kalesi Bilimsel Danışma Kurulu Mardin’de İncelemelerde Bulundu.

http://www.mardin.gov.tr/haber/resim/kalerestorasyon.gif
Mardin Kalesi’nin üzerinde bulunan ve tehlike arz eden kayalarda gerekli koruma ve iyileştirme önlemlerinin acilen alınmasına yönelik “Mardin Kalesi Bilimsel Danışma Kurulu” Mardin’de çeşitli incelemelerde bulundu.

3-5 Nisan 2009 tarihinde Mardin Valiliğinde Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcısı Ökkaş DAĞLIOĞLU başkanlığında “Mardin Kalesi Bilimsel Danışma Kurulu” oluşturuldu ve Mardin Kültür ve Turizm Müdürü Davut Beliktay’ın rehberliğinde Mardin kalesi gezildi.

Yağışların yoğun olması nedeniyle artan tehlikenin önlenebilmesi amacıyla, anılan kaleye ilişkin proje yaklaşık maliyetlerinin hazırlanması ve uygulamasına yönelik çalışmalara bir an önce başlanabilmesi için toplantı yapıldığını ifade eden Kültür ve Turizm Müdürü Beliktay, “ Valimiz Sayın Hasan Duruer’ in konuya ilişkin hassasiyetleri ve bu çerçevede oluşturulan Kurul, umarım en kısa zamanda Mardin Kalesinin tahrip olan kısımlarının kurtarılması konusunda büyük mesafeler kat eder. Bütün çabamız, kalemizi her türlü olumsuz etkilere karşı koruyarak, tarihe tanıklık eden bu devasa yapıyı gelecek nesillere bırakabilmektir. “dedi.

Toplantıda acil, orta ve uzun vadede yapılması gereken işler ele alınırken, Milli Savunma Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı ve Mardin Valiliği arasında protokol imzalanmasına karar verildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum