7 Nisan 2009

Mardin Ormanına Kavuşuyor…

Mardin Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından son 3 yılda başlatılan ağaçlandırma hamlesi ile yaklaşık 3 bin 500 hektar alanın tamamına 5 milyondan fazla fidan dikiminin yapıldığı açıklandı.
http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/mardinlifeorman.jpg
Tarihi 7 bin yıllık Mardin kentinde ağaç sevgisinin aşılanması için başlatılan çalışmaların yavaş yavaş amacına ulaşıyor. Ova köylülerin sıcaktan yana tembel davrandığı ve ağaç dikimine fazla önem vermediği, dağ köylülerin ise aksine daha çok ağaç dikimine katkı sağlamak için ilgili kamu kurum ve kuruluşlarla güç birliği içinde olduğu belirtildi.

Mardin Çevre ve Orman Müdürü Fahrettin Ay, 2006 yılından beri yörede sürdürdükleri ağaçlandırma çalışmaları ile Mardin’e geniş bir ormanlık alan kazandırdıklarını söyledi.

Müdür Ay, son 3 yılda çeşitli kurumlarla koordineli olmak üzere kurum çalışanları ile birlikte yaklaşık 3 bin 500 hektarlık sarp çıplak dağlara çam fidanı olmak üzere çeşitli yapraklı ağaç ve meyve fidanı olmak üzere 5 milyon adetten fazla ağaç dikiminin yapıldığını belirterek, “Yapılan ağaçlandırma ile bitki örtüsü de büyük ölçüde bu alanlarda kendini yeniledi. Hedefimiz Mardin’i ormanı ile daha da güzelleştirmek ve bu yönde ufkunu açmaktır. Bu nedenle tüm vatandaşlarımızdan ve okullarda öğrenim gören öğrencilerden ağaç dikilmesini ve ağaç sevgisini tüm aile bireylerine yayılmasını istiyoruz. Okullarla bu yönde ciddi atılımlarımız var. Bunların meyvesini de yavaş yavaş alıyoruz. Mesela kurum olarak biz Mardin’in Mazıdağı ilçesine bağlı Bilge ile Çankaya köyleri arasındaki geniş bir alanda yaptığımız ağaçlandırmanın bugün semeresini almanın büyük mutluluğunu yaşıyoruz. Bu tür örnek ormanlık alanlarımızın çoğalması için el ve gönül birliği içinde çalışmamız gerekiyor. Yarınımızın teminatı olan çocuklarımıza daha temiz bir doğa ile çevre kazandırmamız için bu çalışmaların artarak devamını umut ediyoruz” dedi.

Mardin Artuklu Üniversitesi’nin 4 bin metrekarelik yerleşke alanı içine 300 bin liraya (milyar) mal olması gereken 75 adet çam fidanı, 15 bin yapraklı, 10 bini ise meşe palamudu olmak üzere 100 bin liraya mal ettiklerini bu alanın tamamının ağaçlandırıldığını sözlerine ekleyen Müdür Ay, herkesi ağaç dikmeye ve ormanına sahip çıkmaya da davet ettiğini sözlerine ekledi.

Ekrem Arslan'ın Özel Haberi
www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum