14 Nisan 2009

Mardinli Öğrenciler, Çanakkale ruhunu yaşamaya gittiler

Milli mücadele döneminin unutulmaz kahramanlıkların yaşandığı Çanakkale destanını yerinde görmek için Mardin'den Çanakkale'ye 272 öğrenci gönderildi.
http://resimler.haberler.com/haber/021/mardin-den-canakkale-ye-272-ogrenci-gonderildi_o.jpg
Mardin Valiliği ve Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) arasında imzalanan protokol gereği, 272 öğrenci 18 öğretmen, Sosyal Destek Projesi (SODES) kapsamında 5 günlük geziye çıktı.

Sakarya Aycan Çaltekin İlköğretim Okulu yönetiminin SODES kapsamında hazırladığı çalışmanın kabul edilmesiyle Şanlıurfa, Konya, Ankara, Bolu, Bursa, İstanbul ve Çanakkale olmak üzere 6 il gezisi düzenleyecek öğrenciler için uğurlama töreni düzenlendi.

Mardin Valiliği önünde toplanan öğrenciler davul zurna eşliğinde halay çekti. Uğurlama törenine Mardin Vali Yardımcısı Yavuz Selim Süzer, Milli Eğitim Müdürü Hasan Dal, öğrenciler ve velileri katıldı.

Çanakkale Zaferi'nin anlaşılması için bu tür gezilerin öğrenciler açısından çok önemli olduğunu belirten Mardin Vali Yardımcısı Yavuz Selim Süzer, Mardin Valiliği ve Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) arasında imzalanan protokol gereği 272 öğrenci SODES kapsamında 'Milli ve Manevi Değerlerin Güçlendirilmesi' amacıyla 5 günlük geziye çıktığını söyledi.

Milli Eğitim Müdürü Hasan Dal ise Sakarya Aycan Çaltekin İlköğretim Okulu tarafından hazırlanan proje kapsamında öğrencilere Çanakkale Şehitliği ve Anıtkabir'in gezdirileceğini kaydetti.

Dal, "160 bin liralık proje ile seyahat imkânı olmayan 272 öğrenci 18 öğretmen Çanakkale Şehitliği, Ankara'da Anıtkabir, Bursa ve Konya illerini gezecek. Çanakkale'de sergilenen kahramanlıkların kalıntılarının ve şehitliğin herkes tarafından görülmesi gerekir. Çanakkale'ye gidip de etkilenmeyen hiçbir insan yoktur. Çanakkale hala bugün bize bir heyecan ve kimlik veriyor. Kimlik ve kişiliğimizde rikkatli bir duruşumuz varsa, ya da duruşu olan hala varsa yine ilhamını Çanakkale'den alıyorlar. Hep şunu söylüyorum: Maddede ve manada canlanmanın dirilmenin yolu bir Çanakkale ruhuyla yeniden kendimize gelmekte yatıyor. Bugün biz bunu kullanamıyoruz. Japonların Hiroşiması varsa bizimde Çanakkale'miz vardır. Japonlar bize hep bunu söylüyorlar. 'Sizin yüz Hiroşima değerinde bir yeriniz var, orası Çanakkale'. 'Nasıl biz Nagazaki ve Hiroşima'yı çocuklarımıza anlattığımızda Japon olmaktan başka yol bulamıyorlarsa, siz de Çanakkale'yi öyle bir anlatın ki sizin çocuklarınız da Müslüman ve Türk olmaktan başka yol bulamasınlar. İşte Çanakkale ruhunu anlatmanın yolu buraya bu tür gezilere önem vermeliyiz." dedi.
www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum