17 Nisan 2009

Mardinli Öğrenciler Türkiye’nin İlgi Odağı Oldu

Merkez Sakarya Aycan Çaltekin İlköğretim Okulu tarafından hazırlanan “Milli, Manevi Değerlerin Güçlendirilmesi Tarihi ve Kültürel Yerlerin Görülmesi” projesi kapsamında Proje Koordinatörü Rıfat Saidoğlu başkanlığında Çanakkale’ye hareket eden 270 kişilik öğrenci kafilesi gittikleri her şehirde ilgi odağı olmaya devam ediyorlar.
http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/mardinlifedgr.jpg
Mardin’den davul ve zurna eşliğinde oynanan folklor gösterileriyle uğurlanan öğrencileri aileleri yalnız bırakmadı. Duygusal anların yaşandığı uğurlama törenine Vali yardımcısı Yavuz Selim Süzer, Milli Eğitim Müdürü Hasan Dal, Sakarya Aycan Çaltekin İlköğretim Okulu Müdürü Zeki Doğan Çağlar öğrenciler, öğretmenler ve öğrencilerin aileleri katıldı.

Öğrenciler Her İlde Sevgi Gösterileriyle Karşılandılar…

Gezinin ilk durağı olan Şanlıurfa’da öğrenciler Balıklıgöl, Hazreti İbrahim’in mağarası ve ateşe atıldığı yer, Ayn zeliha gölü, Hz İbrahim’in makamı, Mevlüt-i şerif camisini gezip toplu fotoğraflar çektiler. Urfalı halkın yoğun ilgi, sevgi gösterileri arsında karşılanan öğrenciler Şanlıurfa’nın ardından Gaziantep’e hareket ettiler.

Gaziantep’te şehir turu atıp akşam yemeği yendikten sonra Aksaray’da durmak üzere yola devam ettiler. Gittikleri her şehirde yoğun bir ilgiyle karşılanan öğrenciler her yerde Mardin sloganları atıp bol bol eğlendiler.

Gezinin en renkli ve eğlenceli durağı Başkent Ankara oldu. Sabah saatlerinde Ankara’ya ulaşan Mardin öğrenci kafilesini Mardin Milletvekilleri Halit Demir ve Gönül Bekin Şahkulubey karşıladı. Özel arabalarıyla iki milletvekilimizin de katıldığı kafilenin ilk uğrak yeri Mustafa Kemal Atatürk’ün anıt mezarının bulunduğu Anıtkabir oldu. Anıtkabirde aslanlı yoldan yürüyüp Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesine çelenk koyan öğrencilere törenin ardından Anıtkabir’in bütün bölümleri ve Anıtkabir müzeleri gezdirildi.

Saidoğlu: Amacımız Öğrencilerin Tarihi Yaşatıp Sahip Çıkmalarını Sağlamak…

Anıtkabir’den sonra öğrenciler Proje Koordinatörü Rıfat Saidoğlu’nun başkanlığında Meclis Başkanı Köksal Toptan ile görüşmek üzere önce Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına gittiler. Meclis Başkanı Köksal Toptan ile görüşen Rıfat Saidoğlu ve öğrenciler Meclis Başkanı Toptan ile yaklaşık yarım saat görüştüler. Projeyle ilgili Meclis Başkanı’na bilgi veren Saidoğlu şu açıklamaları yaptı. Hazırlamış olduğumuz bu proje Mardin’de bir ilk olma özelliğini gösteriyor. Bu projeyle öğrencilerimize Mili Manevi değerlerimizi yerinde gösterecek, tarihi yerleri gezdirecek ve yaşayarak hissederek öğrenmelerini sağlamaya çalışacağız.

İnsanlar gezdikçe, gördükçe tarihlerini daha çok anlayacak ve sahip çıkmak için çaba göstereceklerdir. Umarın bizim başlattığımız bu Milli Manevi değerleri tanıma ve sahip çıkma hamlesi daha da zenginleşerek devam edecektir. Bizler kabul eden sayın Meclis Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Hazırlayacağımız farklı projelerimiz için kendilerinin desteklerini bekliyoruz.

Bakan Hüseyin Çelik’le Eğlenceli Sohbet…

Meclis’in ardından Milli Eğitim Bakanlığına geçen Mardinli öğrenciler burada Milli, Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ile görüştüler. Oldukça eğlenceli bir ortamda gerçekleşen görüşmede çok sıcak diyaloglara sahne oldu.

Bütün Öğrencilerle tek tek konuşup sohbet eden Hüseyin Çelik görüşmenin ardından bütün öğrencilerle teker teker fotoğraf çektirdi. Fotoğraf çekimi esnasında aynı zamanda yazarımız olan Murat Bağış Mili Eğitim Bakanı’na hitaben “Sayın Bakanım öğrencilere var da biz öğretmenlere yok mu” demesi herkese kahkaha attırdı.

Burada da söz alan Kafile Başkanı Rıfat Saidoğlu, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’e teşekkür etti. Milli Eğitim Bakanımızla yapmış olduğumuz bu görüşmenin öğrenciler üzerinde ömür boyunca unutamayacakları izler bırakacağını ifade eden Saidoğlu, projenin içeriğiyle ile ilgili bilgiler vererek konuşmasını sona erdirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın ardında Mardin Milletvekilleri Gönül Bekin Şahkulubey ve Halit Demir ile beraber Türkiye Büyük Millet Meclisine geçildi. Meclisin bölümlerini, Genel Kurul Salonunu gezip yetkililer tarafından bilgilendirilen öğrencilere Mecliste Mardin Milletvekili Cüneyt Yüksel’de katıldı.

Meclis gezisinin ardından Meclis bahçesinde toplanan öğrenciler Milletvekilleriyle beraber toplu hatıra fotoğrafları çektirdiler.

Meclis’te “Mardin Mardin” Sloganları…

Meclis bahçesinde toplanan 270 öğrenci bir ağızdan “Mardin Mardin” şeklinde sloganlar atıp Mardin tezahüratı yapmaları Meclis çalışanları ve diğer illerin milletvekilleri tarafından ilgi ve şaşkınlıkla karşılandı.

Akşam saatlerinde Ankara’dan ayrılan öğrenciler Bolu Abant’da mola verdikten sonra İstanbul ve Tekirdağ’da da mola verdi. Tekirdağ’da yöresel müziklerle ve sokak müzisyenlerinin hareketli çalgılarıyla karşılanan Mardin öğrenci kafilesi buradan Çanakkale’ye vardı.
www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum