28 Nisan 2009

Mazıdağı Müftülüğünün Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri

Mazıdağı’nda önceki gün verilen mevlit yemeği ve düzenlenen konferansa kadın çocuk ve gençlerden büyük ilgi gördü.
http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/mardinlifemkutlu.jpg
Mazıdağı’nda önceki gün verilen mevlit yemeği ve düzenlenen konferansa kadın çocuk ve gençlerden büyük ilgi gördü.

Konferansın açılış konuşmasını yapan ilçe müftüsü Selahattin Yılmaz kutlu doğum haftasının kökü mazide olan mevlit kandilinin devamı olduğunu bu haftanın Resulullah (sav ) anma ve anlamaya çalışmanın bir ifadesi olduğunu söyledi. Programda duygulu bir konuşma yapan İlçe Müftüsü Yılımaz, davetlileri Medine’ye götürüp Resulullah’ın çocukları, torunları ve ailesiyle olan ilişkilerini anlattı.

İlçe müftüsü Yılmaz, “O bizim için en güzel örnektir, üsve-i hasenedir”dedi.

Konferansı veren Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğretim üyesi Adem Saraç konuşmasında peygamberimizin çocukları ve eşleri ile olan ilişkilerini anlattı. Müslüman bir ailenin huzurlu bir aile ortamını nasıl yakalayabileceğine dair örnekler veren Saraç, “Uçakta, otobüste görevi icabı su ve çay ikram eden hostese teşekkür ederiz. Evin dışında karşılaştığımız bir çok insana bir çok vesile ile teşekkür ederiz. Evimizde bize yemek yedikten sonra bize çay getiren eşimize teşekkür ediyor muyuz? dışarı çıkarken başkaları için süsleniriz, hanımımız için veya beyimiz için süslenir miyiz. Sağlıklı bir ailede koca görevini yapmadan hak bekleyenler sağlıklı bir ailenin parçası olamazlar.”dedi.
http://www.mardinlife.com/haberler/yazimaraclari/my_documents/my_pictures/48B_mkutluu.JPG
Mardin ulu cami imam-Hatibi Rıfat Ablay’ın ilahilerinden sonra bilgi, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilerine çeşitli ödüller verildi.
Mehmet Sait Özdemir
www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum