15 Nisan 2009

Memur-Sen’a bağlı Sağlıkçılar bir araya geldi

Memur-Sen’e bağlı Sağlık Sen Temsilcileri bir araya gelerek sorunlarını ve kazandıkları hakları masaya yatırdı.
http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/mardinlifesglk1.jpg
Memur-Sen’e bağlı Sağlık Sen Temsilcileri bir araya gelerek sorunlarını ve kazandıkları hakları masaya yatırdı.

Memur-Sen İl binasında düzenlenen toplantıya ilçe ve işyeri temsilcileri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Mardin Memur Sen Başkanı Mustafa Aydın konuşmasında bilinen sendikacılık anlayışının Memur Sen ile değiştiği ve geliştiğini söyledi.

Mardin Sağlık Sen Başkanı Mustafa Akbaş ise yaptığı değerlendirmede Sağlık Sen Genel Merkezinin yaptığı girişimlerle tüm sağlık çalışanlarının daha iyi haklara sahip olacağını söyledi.

Akbaş, Genel merkez nezdinde yaptığı girişimlerle Sağlık Bakanı ile yaptığı görüşme sonucunda: “Hizmetliler için görevde yükselme sınavı açılıyor, sözleşmelileri tek çatı altında toplayacak ve kadrolularla aynı haklar içeren yasa, 4924’lülerin eş durumu ve sağlık mazereti tayini için düzenleme, döner sermaye tavan oranları artıyor, döner sermaye geliri düşük olan birinci basamak çalışanlarına iyileştirme, lisans tamamlama hakkı, 112 çalışanlarına yemek sorunu çözülüyor.”haklarını elde ettiklerini söyledi.

Bugün itibariyle sayısal çoğunluğu yakalayan Sağlık-Sen’in ortaya koyduğu bu sendikal vizyon ve gerçekleştirdiği hizmetler, önümüzdeki dönemin yetkili sendikası olarak yapacaklarının da en somut teminatı olduğunu anlatan Akbaş, “Sağlık ve sosyal hizmet çalışanları, bu yıl toplu görüşme masasına oturacak olan Sağlık-Sen’in farkını göreceklerdir.”dedi.

Üyelerimizin Genel Merkezin Faaliyetlerinden SMS yolu ile de bilgilendirildiğini ileten Akbaş; Mayıs ayında hemşireler günü etkinliğinin Yay Grand Otel de yapılacağını söyledi.

Toplantı temsilcilerin ilçeleri ve işyerleri ile ilgili konuşmalarının ardından öğle yemeği ile sona erdi.

Nezir Güneş
www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum