25 Nisan 2009

MOR CERCİS KİLİSESİ TÖRENLE İBADETE AÇILDI.

http://www.habermardin.com/haber_uploads/1448_maxi.JPG

KİLİSENİN AÇILIŞINI VALİ HASAN DURUER, BELEDİYE BAŞKANI BEŞİR AYANOĞLU VE METROPOLİT SALİBA ÖZMEN BİRLİKTE YAPTI

Mardin’de Eskikale köyünde bulunan Mor Cearcis Kilisesi restore edilerek yeniden ibadete açıldı. Düzenlenen törene Vali Hasan Duruer, Deyrulzafaran manastırı Metropoliti Saliba Özmen, Kent Gıda Yönetim Kurulu ve MAREV Başkanı Fehmi Tahincioğlu Suriye’Den ve Türkiye’nin çeşitli illerinden çok sayıda Süryani katıldı.

Mor Cercis Kilisesinin 1886 yılında inşa edildiğini belirten Gabriyel Akyüz, köyden göçün yoğun olarak yaşanması dolayısıyla kilisenin ibadet dışı kaldığını, restore edelin kilisenin yeniden ibadete açıldığını söyledi.Kilisede Metropolit Saliba Özmen ve Başrahip Gabriyel Akyüz’ün yönettiği ayine Suriye ve Türkiye’nini çeşitli illerinden gelen 300 dolayında Süryani Katıldı. Ayine katılan tütsülerle kutsandı, şaraba banılmış ekmek ikram edildi. Ayine katılanlar dilek köşelerinde mum yakıp dilek diledi.

Ayinden sonra Vali Hasan Duruer, Deyrulzafaran Manastırı Metropoliti Saliba Özmen ve davetlilerin katılımı ile kilise hizmete açıldı. Açılışın ardından açılış törenine ve ayine mkatılanlara döner ikram edildi.

www.habermardin.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum