8 Nisan 2009

Mor Gabriel Manastırı Davasında sınır tespiti için keşif yapıldı

Midyat ilçesinde yer alan 3 köy ile Mor Gabriel (Deyrul Umur) Manastırı arasında devam eden dava nedeni ile yer belirleme ve sınır tespiti için bugün keşif yapıldı.
http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/mardinlifekesif.jpg
Midyat ilçesinde yer alan 3 köy ile Mor Gabriel (Deyrul Umur) Manastırı arasında devam eden dava nedeni ile yer belirleme ve sınır tespiti için bugün keşif yapıldı. Sabah erken saatlerde başlayan keşif sırasında jandarma olumsuz bir olayın yaşanmaması için geniş güvenlik tedbirleri aldı.
Midyat'ta bulunan ve dünyadaki Süryanilerin merkezi konumundaki Mor Gabriel Manastırı ile Yayvantepe, Eğlence ve Çandarlı köyleri arasında süren dava nedeni ile keşif yapıldı. Köylüler ile Manastır arasındaki sınır ve arazi anlaşmazlığı nedeniyle başlayan davalar kapsamında keşifler hakim ve bilirkişi tarafından davalara konu olan yerler ve sınırlarda yapıldı.
Keşfe, Hakim Kamil Yiğit, kadastro personeli, müvekkil avukatlar, davalı, davacılar ve bilirkişiler katıldı. Hakim Yiğit keşifte; her bilir kişi ile belirlenen ve davaya konu olan yerleri inceledi, davalı, davacı ve bilirkişileri dinledi.
Davanın görülmesine 21 Nisan 2009 tarihinde devam edilecek.

Selahattin Erol
www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum