6 Nisan 2009

Nusaybin Sınır Kapısı’nın Temeli Mayıs’ta Atılacak

http://www.mardinnethaber.com/userfiles/image/2007/09/21/VAL%C4%B0%20HASEN.jpg
Mardin Valisi Hasan Duruer sürdürülen çalışma ve yapılan görüşmelerin sonunda Mayıs ayı içinde yeni Nusaybin sınır kapısının temelinin atılacağını söyledi.
Mardin'in Nusaybin ilçesinde günlük valiz ticareti geçişlerinde kullanılan mevcut sınır kapısının, giriş çıkış trafiğini kaldıracak ve transit geçişe elverecek yapıda olmadığını ifade eden Vali Hasan Duruer, geçen yıl Türk-Suriye yetkilileri arısında yapılan görüşmeler sonunda, transit geçişlere elverişli yeni bir sınır kapısının açılması konusunda fikir birliğine vardıklarını söyledi. Sınır kapısının alanında bulunan mayınların temizlendiğini, temelin Mayıs ayı içerisinde atılacağını vurgulayan Vali Duruer, "Kuzey Irak aracılığıyla güney Irak ile ticaretimiz var. Habur sınır kapısına alternatif teşkil edecek Nusaybin Sınır Kapısının temelini Mayıs ayı içinde atmayı hedefliyoruz. 20 bin dolayında kamyoncumuz fazla sıra beklemeden yükü-nü Irak'a daha iyi şartlar altında götürme imkanı bulacak. Taşımacılık sektörü Mardin ekonomisinin lokomotiflerinden biridir. Sınır kapısının açılması ile birlikte taşımacılık sektörü rahat bir nefes alacak. Nusaybin Sınır Kapısının bir an önce temelinin atılması noktasında çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.
Nusaybin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mahsun Özmen ise, bölge ekonomisinin taşımacılık sektörüne endeksli olduğu-nu belirterek, transit taşımacılığa açılacak yeni sınır kapısının Mardin'in ve bölgenin ekonomisine büyük katkılar sağlayacağını söyledi. Özmen "Habur'da çıkış ve giriş yapmak isteyen kamyoncularımız günlerce sıra bekliyor. Nusaybin sınır kapısının açılması ile Habur'un yükü hafifleyecek ve kamyoncularımız ayda 5-10 defa giriş çıkış yapabilecek. Bu bakımdan Nusaybin sınır kapısının bir an önce temeli atılarak hizmete açılmasını istiyoruz" diye konuştu.
www.mardinnethaber.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum