14 Nisan 2009

Nusaybin'deki Kan Davası, Siirt'te Barışla sonuçlandı

Nusaybin ilçesinde yaklaşık 2 ay önce 2 aile arasında başlayan kan davası Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak'ın girişimleri sonucu, toplanan 700 kişilik bir kalabalığın önünde barışla noktalandı.
http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/mardinlifekndvs.jpg
Nusaybin ilçesinde yaklaşık 2 ay önce 2 aile arasında başlayan kan davası Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak'ın girişimleri sonucu, toplanan 700 kişilik bir kalabalığın önünde barışla noktalandı.
Siirt'in Eruh ilçesine bağlı Çetinkol köyü Yıldız ailesi ve Nusaybin'de yaşayan Yağız ailesi arasında 2 ay önce başlayan kan davasını sonlandırmak için bugün Siirt Belediyesi bahçesinde yaklaşık 700 kişi toplandı. Yaklaşık 2 ay öne bir kişinin hayatını kaybettiği olay nedeniyle başlayan Yıldız ve Yağız ailesi arasındaki kan davası Belediye Başkanı Selim Sadak'ın araya girmesiyle sona erdirildi. Yıldız ve Yağız aileleri bugün Siirt Belediyesi'nin arka tarafında kurulan çadırda 700 kişi önünde Belediye Başkanı Selim Sadak tarafından barıştırıldılar.
DTP Siirt il Teşkilatı'nın organize ettiği barış toplantısına Batman Belediye Başkanı Nejdet Atalay, DTP Batman İl Teşkilatı ve meclis üyeleri, Eğitim-Sen Van Temsilcisi M. Ali Erdal, Eruh Belediye Başkanı M. Melih Oktay ve DTP Siirt Belediye ve İl Genel Meclisi üyeleri katıldı. Barış konuşmasını Kürtçe yapan ve Kürtlerin kültüründe cehalet nedeni ile acı gerçekler olduğunu belirten Belediye Başkanı Sadak, "Normalde bir barış insana keyif ve coşku veriyor. Ama benim öyle değil. Benimki bir tarafıma acı diğer tarafıma coşku, keyif veriyor. Çünkü her bir barış bir acının sonucu doğmuş, cehaletten doğmuş, bugünkü sistemin ve gelenek göreneklerdeki kan davası Kürtlere hediye verilmiş. Ben burada Kürtlerin kültüründe yanlışlık görüyorum, onun için benim bir yanım ağrıyor. Ben Kürtlerin iyi olmayan kurallarından bir tane görüyorum onun için içim yanıyor. Diğer taraftan ise Kürtler artık cahillik ve bilinçsizliği kabul etmeyecek. Cahillik yapanı görürse de biri
cahillik yaptı ben cahillik yapmayacağım diyor. Bugünkü barış toplantımızda kocasını kaybeden ailesini kaybeden bir aile ile beraber bugün karşıda cahillik yapmış ve yaptığı cahillikten pişman olmuş hatasını anlayan bir aileyi affedeceğiz ve barışı sağlayacağız" dedi.
Daha sonra iki aile yan yana getirilerek birbirleriyle selamlaştırıldı. Başkan Sadak, barış yemeği vermek istediğini ancak partisinin toplantısı nedeni ile acilen Ankara'ya gitmek zorunda olduğu için katılımcılara barışın temsili olarak tatlı dağıtılacağını söyledi.
Zekeriya Güneş
www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum