15 Nisan 2009

Öğretmenlerin Sanat Aşkı

Öğretmenlerin, çocukları eğitme ve onlara okuma-yazma öğretme gibi asli görevlerin yanı sıra toplumu da eğitme, sanat sevisi ve bilinci geliştirme tarzında yükümlülükleri de bulunmaktadır.
http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/mardinlifetiya.jpg
Onlar tiyatro, müzik, resim gibi sanat dallarıyla toplumu aydınlatmaya çalışmaktadırlar. Yaşadığımız çağda aydın kimlikli öğretmenlerin sayısı azalmakla beraber ama bu, hiç olmadığı anlamına da gelmez. Bunu doğrulayan Nokta Tiyatrosu, bugünlerde mayısta sergileyeceği oyunu, geceleri çalışarak hazırlamaktadır.

Nokta Tiyatrosu, daha önce Yüzüncü Yıl üniversitesinde çalışmalarına başlamıştır. Eğitim durumlarından dolayı çalışmalarına ara veren tiyatro topluluğu, tiyatro ile uğraşan yeni elemanların katılımıyla 2009 Şubat ayında çalışmalarına tekrar başlamıştır.

Ekibimiz bünyesinde bulunan elemanlar daha önce çeşitli tiyatro toplulukları ile çalışmış olup birçok oyunda rol almışlardır. Bu oyunlardan bazıları şunlardır:

Oyunun Adı Oyunun Yazarı
- Özgürlük oyunu Adem Atar
- Hangimiz Deli Nokta Oyuncuları
- Ada Athol Fugerd
- Salpa Yılmaz Güney
- Seva Delale Cemil Denli
- Kadınlık Bizde Kalsın Yılmaz Erdoğan
- Ne Mutlu Kadınım Diyene
- Ah Endülüs Ah Federico Garcia Lorca

Kızıltepe Halkevinde başladıkları çalışmalarına şu ara Kızıltepe Belediyesi Çok amaçlı salonunda haftanın belirli günlerinde devam etmektedir. Ekip üyelerimizin çoğu öğretmen olduğu için çalışmalarını akşam saatlerinde gerçekleştirmektedirler.

OYUN MAYISTA SERGİLENECEK

Nokta Tiyatrosunun 22 Mayısta sergileyeceği“Şvayk’ın Übü ile Tarihi Karşılaşması” adlı oyunu Alfred Jarry, Jaroslav Haşek ve Bertolt Brecht gibi üç büyük yazarın metinlerinden hareketle biçimlendirilmiş olup ilk olarak 1999 yılında Boğaziçi gösteri sanatları topluluğu bünyesinde sergilenmiştir. Şvayk’ın Übü ile Tarihi Karşılaşması adlı oyunu – paraya ihtiyacı olan başkan übü’nün her şeyden habersiz asker Şvak ile Tarihi Karşılaşmasını trajikomik bir dille anlatan bir oyundur.

Nokta Tiyatrosu Ekibi adına açıklama yapan Sümer Bulut, çalışmalarında her türlü desteğini esirgemeden sunan Kızıltepe Belediye Başkanı Ferhan TÜRK’e ve Belediye Kültür Müdürü Abdulrahim Bey ve belediye çalışanlarına teşekkür ettiklerini ve görevlerinde başarılar dilediğini açıkladı.
Faraç Çobanoğlu
www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum