23 Nisan 2009

'OSB'ye Tren Geliyor

Sanayicilerin Mardin Organize Sanayi Bölgesi'nin içine kadar tren raylarının çekilmesi yönündeki taleplerini Ankara'ya taşıyan Milletvekili Mehmet Halit Demir, konuyla ilgili Bakanların çok olumlu bir yaklaşım içinde olduklarını söyledi.
http://www.memlekethaber.com/foto295_185//2009/4/221832demirr.JPG
29 Mart yerel seçim çalışmalarını yürüttüğü sırada GÜNSİAD Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Mardinli Sanayici ve İşadamı Bedrettin Karaboğa'nın ildeki sanayiciler adına Kızıltepe seçim bürosunda dile getirdiği tren istasyonundan ray ağının Mardin Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) içerisine kadar çekilmesi yönündeki talebini Ankara'ya taşıdığını dile getiren AK Parti Mardin Milletvekili Mehmet Halit Demir, konuyu Ulaştırma Bakanlığı, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ile Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanlığı'nın ilgili birimleriyle görüştüğünü bildirdi. Demir,
bu konuda çok önemli mesafelerin kat edildiğini dile getirdi.

SANAYİCİLERE BİN 500 METRE TREN RAYI SÖZÜ

Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu'nun (TÜRKONFED) Başkanlar Konseyi toplantısına katılmak üzere Mardin'e geldiğinde Organize Sanayi Bölgesi'ni gezdi.

Gezi sırasında Mardinli sanayicilerin tren yolu ile ilgili taleplerini ve konuyla ilgili düşüncelerini Bakan Tüzmen'le eşlik ettiği geliş yolunda uçakta paylaştığını belirten Milletvekili Demir:
"Sanayicilerimizden Mardin Tren İstasyonu'ndan Tren ray hatlarının OSB'nin bünyesinde bulunan serbest bölgeye kadar çekilmesi yönünde gelen talepleri Ankara'da ilgili Bakanlıklarla görüştük. Konuyu son olarak ilimizi ziyarete gittiğimiz uçak seyahati sırasında bir kere daha dile getirme fırsatı bulduk. Bin 500 metrelik yeni işlenecek olan ray hatlarının Mardin Organize'de üretilen malların üretim maliyetlerine olumlu etkiler yapacağını ve buradaki sanayicilerin rekabet pazarının olumlu yönde etkileneceğini dile getirdik. Sayın Bakanımız, konuya gereken önemi gösterdi ve hemen Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım Bey ile bir kere de kendisi görüştü. İki Bakanlığın da olumlu yaklaşımı ile Mardin Tren İstasyonu'ndan Organize Sanayi Bölgesi içerine kadar tren raylarının uzatılması kararına varıldı. Bakanımızın OSB ziyareti sırasında iş adamlarımızdan gelen ısrarlı talepler karşısında Bakanlıkların üzerine düşeni yapacağını, Ulaştırma Bakanlığı'nın gerekli malzemeyi temin edeceğini ancak işçilik konusunda işadamlarının da üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini dile getirdi. İş adamlarımızın, gerekli desteği sağlayacakları yönünde verdikleri beyan üzerine çalışmalar başlatıldı. İnanıyorum ki kısa süre içerisinde bu iş çözülecek ve sanayicilerimizin nakliye konusundaki maliyette önemli bir kazanımları olacak" şeklinde konuştu.
İsmail Aydoğan
www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum