13 Nisan 2009

Resulullah Sevgisi Salonlara Sığmadı

Anadolu Gençlik Derneği Mardin Şubesi tarafından Kutlu doğum haftası etkinlikleri kapsamında Öğretmenevinde “Resulullah Sevgisi“ konulu bir etkinlik yapıldı. Ekinliğe Mardin halkı yoğun bira ilgi gösterdi. Programı izlemeye gelenler salona sığmadı.
http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/mardinlifeurfaaziz.jpg
Urfalı Aziz Hoca olarak tanınan Aziz Kutluay’ın konuşmacı olarak katıldığı programa çoğunluğu gençler ve bayanlar olmak üzere yaklaşık bin Mardinli konuk katıldı.

Program Mardin Ulu Cami’nin genç imamı Mehmet Emin Beliktay’ın Kuranı Kerim tilavetiyle başlayan program Anadolu Gençlik derneğinin kuruluşunu ve misyonunu anlatan sinevizyon gösterisi yapıldı. Ardından Anadolu Gençlik Derneği Mardin Şubesi Başkanı Hıdır İshakoğlu kısa bir açılış konuşması yaptı.

İshakoğlu: Anadolu Gençlik Derneği’nin İlk Etkinliği…

Anadolu gençlik Derneğinin kuruluşu ve amaçları hakkında davetlilere bilgi veren Anadolu Gençlik Derneği Mardin Şubesi Başkanı İshakoğlu konuşmasına şu şekilde devam etti:

“Ümmeti olmaktan büyün kıvanç duyduğumuz peygamberimiz Hazreti Muhammed’in kutlu doğumu münasebetiyle düzenlediğimiz bu etkinliğimize hepiniz hoş geldiniz. Mardin’de kuruluşumuzun ilk yılında olan derneğimizin ilk etkinliğinin böyle anlamlı bir etkinlik olması nedeniyle de ayrıca çok mutluyuz. Bizim Mardin’deki tek amacımız milli, manevi ve ahlaki değerlerle kuşanmış başarılı ve inançlı bir nesil yetiştirmektir. Bizleri kırmayıp davetimizi kabul eden sayın Aziz Kutluay hocamıza teşekkür ediyorum. Kendisini sabırsızlıkla beklediğinizi bildiğim için sözü daha fazla uzatmıyor ve etkinliklerimizin devam edeceğini müjdelemek istiyorum.”

Gözyaşları sele Döndü…

Hıdır İshakoğlu’nun konuşmasının ardından program için hazırlanan Resulullah’ı sevmek ve anlamak konulu sinevizyon gösteri izletildi. Duygusal müzikler eliğinde izlenen gösteri esnasında salonda bulunan yüzlerce davetlinin gözyaşlarını tutamadığı görüldü. Yaklaşık on beş dakika süren sinevizyon gösterisi boyunca salon adeta sessizliğe büründü.

Aziz Hoca: Mardin’de Olmaktan Çok Mutluyum…

Sinevizyon gösterisinin bitimiyle sabırsızlıkla beklenen Urfalı Aziz Hoca kürsüye çıktı. Program sunusu Süleyman tarafından tanıtılıp takdim edilen Aziz Hoca, yoğun ilgi, sevgi gösterileri ve alkışlarla karşılandı. Aziz Hoca Mardin’de olmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu belirterek konuşmasına başladı.

Son yıllarda hazret Muhammed konusunda bütün dünyada bir hassasiyetin ve duyarlığın söz konusu olduğunu ifade eden Aziz hoca, bu durumun bütün İslam aleminin Resulullah’a duyduğu bir sevginin ve bağlılığın sonucu olduğunu dile getirdi. Bütün dünyada kutlu doğum ayının büyük bir heyecanla karşılandığını hatta belde ve köylerde dahi Peygamber efendimizin anıldığı ve tanıtıldığı etkinliklerin yapıldığını görmek hepimizi sevindiriyor. Ancak aslolan şu ki bu heyecanı bu bağlılığı bu sevgiyi yaşanımıza yansıtamıyoruz. O nedenle Asrı Saadet’in o saadetine bir türlü erişemiyoruz.

Resulullah’ı Sevmek O’nun Gibi Yaşamak Demektir…

Elbette ki bu etkinlikler, bu çabalar Resulullah’a olan sevgimizin bir göstergesidir. Ama bunlar yeterli değildir. Bu salondan çıktıktan sonra eğer bütün dünyamız değişmemişse bu Resulullah sevgisi sayılmaz. Resulullah’ı sevmek onun gibi yaşamak demektir.

Resulullah efendimizin döneminden örnekler veren ve kıssalar anlatan Aziz hoca, herkesin kendi içindeki Resulullah sevgisini sahabelerin hayatları ve onların Resulullah sevgisiyle kıyaslaması ve kendini buna göre değerlendirmesi gerektiğini anlattı. Sahabeler canları, yakın akrabaları, malları kısacası her şeylerini Resulullah için feda ediyorlardı.

Sıkıntıların Sebebi, Resulullah’tan uzaklaşmaktır…

İslam ümmeti Resulullah’tan uzaklaşması sonucu sıkıntılardan bir türlü kurtulamamakta ve dünyada hak ettiği konuma gelememektedir. Son yıllarda bütün dünyada başlayan bu Peygamber bilinci umarım bizi ikinci bir asrı saadete götürür.

Konuşması uzun süre alkışlanan Aziz hoca program sonunda “Peygamber’in Savaşları ve Sebepleri”, “Namaz Darda Koymaz”, ve İmanın Tadını Almak” isimli kitaplarını imzaladı.

Program izleyicilerin Aziz Hocayla hatıra fotoğrafı çektirmesiyle sona erdi.

Nezir Güneş
www.mardinlife.com

Urfalı Aziz Hoca AGD Mardin Kur'an tilavetini okuyan
ŞubeBaşkanı Ulu Cami İmamı Mehmet
Hıdır İshakoğlu Emin Beliktay

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum