17 Nisan 2009

Şaman Dans Grubu Mardin Halkının Beğenisini Kazandı…

http://www.mardin.gov.tr/haber/resim/saman.gif

Turizm haftası münasebetiyle yapılan etkinlikler çerçevesinde Mardin Valiliği ile İl Kültür Turizm Müdürlüğü tarafından Mardin’e davet edilen Shaman Dans Tiyatro Grubu Artuklu Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi ‘nde Mardinli sanatseverlere unutulmaz bir gece yaşattı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı İsmet Yılmaz, Mardin Valisi Hasan Duruer, Vali Yardımcıları Niyazi Ulugölge, A.Ferhat Özen, Yavuz Selim Süzer, Murat Girgin, İl Kültür Turizm Müdürü Davut Beliktay, İl Emniyet Müdürü Serdar Meriç, kurum yöneticileri ve Mardinli sanatseverlerin katıldığı gecede karma dans gösterileriyle herkesin takdirini kazanan Shaman Dans Grubu Mardin’de bir ilki gerçekleştirdi.

Gecede konuşan Vali Duruer, Mardin’in sadece turistik amaçlı gezi yapılan bir şehir olmadığını belirterek, “ Mardin’in turizm potansiyelinin tam manasıyla değerlendirilmesi, kültürel etkinliklerin arttırılması, gece aydınlatılmış, çevre düzenlenmesi yapılmış sokaklarında insanların rahatlıkla gezip dolaşabileceği, dünya çapında tanınmış ve ziyaret edilen şehirler arasına girmesi için gece gündüz demeden çalışmaya devam ediyoruz. Şu an devam eden ve Mardin’i sadece merkez olarak değil Midyat’ıyla, Savur’uyla, Dargeçit’iyle, Kızıltepe’siyle değerlendirerek geniş kapsamlı restorasyon ve kentsel dönüşüm çalışmalarını sürdürmekteyiz. Kültür ve Turizm Bakanlığımızdan da bu çalışmaların en sağlıklı ve en hızlı devam etmesi için de söz aldık. Sayın Müsteşarımız da bugün konuğumuz oldu. Yaptığımız çalışmalar hakkında kendisini bilgilendiriyoruz. Çalışma yapılan yerleri bizzat yerinde inceleme fırsatı olacak. Bütün bu çalışmalar ve bu gece icra edilen gösteri Mardin’in tarihi ve turistik bir şehir olmasının yanı sıra kültürel ve sosyal aktivitelerle de gözde ve marka bir şehir olacağının işaretidir.” dedi.

Shaman Dans grubunun Mardin’e getirilmesinde büyük emeği olan Kültür ve Turizm Müdürü Davut Beliktay’ın gruba çiçek sunduğu gece hatıra fotoğrafları çektirilmesinin ardından sona erdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum