13 Nisan 2009

TRT6 da Program yapan Rojin, programı bıraktı

http://image.haber7.com/haber/haber7/photos/291820090413043800506.jpg
TRT 6 yayına girdiğinden beri program yapan ve bazı kesim tarafından tepki alan Rojin, bugün yaptığı yazılı açıklamayla TRT 6'daki görevinden ayrıldığını duyurdu.

İşte Rojin'in açıklaması:

Çok söz söylemektense az konuşmayı tercih ediyorum.

TRT 6’da program yapma kararı benim icin ne kadar zor olduysa bu kanalda yaşadıklarımdan sonra bırakma kararını vermek de o derece kolay oldu.

Hiç bir sunucu, sanatçı, iyi giden programını bırakmak istemez, cok önemli sebepleri olmazsa. Hic bir TV'de raitingi yüksek olan programını bitirmez.

Programım sadece müzik ve eğlence programı olmadıgı icin ihtiyaçlarımızı doğru tespit ederek program iceriğini kendim oluşturdum. Muzik programı olsa işim çok daha kolay olacaktı. Program ağırlıkla kadınlara yönelik olarak kitap tanıtmaktan, tekerlemeye, edebiyattan şiire, kadın sorunlarından hukuki sorunlara geniş bir yelpazede hazırlandı, hazırladım.

Ancak programın ve benim üzerimdeki baskılar, o kadar yoğunlaştı ki programın icini boşaltmaya, programın kendi kendini bitirmesine calışılıyordu adeta.

Bir sunucu düşünün ki konu ve konuktan habersiz programa girsin.

Programcının yani benim, önerdigim hic bir konuk kabul edilmesin; yayında söylediğim çok şey kesilsin, her şeyine müdahale edilsin. Programa potansiyel suç, bana da potansiyel suçlu muamelesi yapılsın.

Tabii ki bu kanal Kürt sorununda tarihin sürecin getirdiği en önemli gelişmelerden adımlardan biriydi ve her şey birden olmayacaktı. Belli sınırlamalar olacagını tahmin etmek guc değildi, ama kantarın topuzu kacıp hice ayılmayı da kabul edemeyecektim.

Hayatı cesaret imtihanlarıyla gecmiş bir sanatçı olarak, Türk ve Kürt halkının barış ve kardeşligi icin canım pahasına bu kanalda program yapmayı kabul ettim. Yaşadıgım zorlukları yakınlarım ve ben biliyoruz. Yine Kürt ve Türk halkının barış ve kardeşligi icin bu aşamada susmayı tercih ediyorum..

Bırakma sebebim asla ekonomik degildir. Asla tehdit ve yıldırmalardan degildir. Asla kapris değildir. Kendi özgur irademle verdigim bir karardır..

Özgur olmadıgım yerde kimse beni tutamaz..sanatcı kimligim ve duruşumla uyuşmayan bir yerde olmak istemiyorum.

Girdim .. Gördum.. Çıktım..

Saygılarımla

ROJİN

İHA
www.haber7.com

TRT'den 'Rojiname' açıklaması

TRT Genel Müdürlüğü, sunucu Rojin Ölker'in, kurumun İstanbul stüdyolarındaki çekimine mazeretsiz olarak katılmadığı için programın yayından kaldırıldığını bildirdi
http://yenisafak.com.tr/resim/site/trt07e28c8f07be3665by.jpg
TRT'den 'Rojiname' açıklaması

TRT Genel Müdürlüğü, TRT-6 kanalında yayınlanan ve sunuculuğunu şarkıcı Rojin Ölker'in üstlendiği "Rojiname" programının, Ölker'in, kurumun İstanbul stüdyolarındaki çekimine mazeretsiz olarak katılmadığı için yayından kaldırıldığını bildirdi.

Genel Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, şunlar kaydedildi:

"TRT-6'nın 'Rojiname' programı sunucusu Rojin Ölker, 8 Nisan 2009 tarihinde TRT İstanbul Televizyonu stüdyolarında yapılacak olan çekime mazeretsiz olarak katılmamıştır. Bu hareket yayıncılık ilke ve prensiplerine aykırı olduğundan, anılan program kurumumuz tarafından yayından kaldırılmıştır. Sayın Ölker'in açıklamasında gündeme getirdiği iddialar doğru değildir. Nitekim programlarımızın konuk yelpazesine bakıldığında bu durum açıkça görülmektedir."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum