16 Nisan 2009

Süper Star Mardin'deki sokağını garantiledi

Pekkan'ın Adının Mardin'de Sokağa Verilmesine DTP'li İl Genel Meclisi Üyelerinin İtiraz Ettiği İddia Edilmişti...
http://resimler.haberler.com/haber/432/sokagini-garantiledi_o.jpg
PEKKAN'IN ADININ MARDİN'DE SOKAĞA VERİLMESİNE DTP'Lİ İL GENEL MECLİSİ ÜYELERİNİN İTİRAZ ETTİĞİ İDDİA EDİLMİŞTİ...
Sanatçının Kürtçe söylemesinin üyelerin fikrini değiştireceği öne sürüldü..

YENİ BAŞKAN ÜMİTLİ

Yerel seçimler öncesi ismi Mardin'de bir sokağa verilen sanatçı bir soru üzerine sonrasında yaşanan üzücü gelişmeleri ise şöyle özetledi: 'Adımın kaldırıldığını duyunca çok üzüldüm. Hemen Mardin Belediye Başkanı'nı arayıp görüştüm. Kendisi 'Yanlışlık olmuş' dedi. Yakında sokağın adı yeniden 'Ajda Pekkan Sokağı' olacak.' Mardin'in AK Parti'li yeni Belediye Başkanı M.Beşir Ayanoğlu ise 'Her ne kadar eski başkan söz vermişse de aynı partideniz; sözünü biz yerine getireceğiz. O tasarıyı il genel meclisinden geçirmek için elimizden geleni yapacağız' diye konuştu.

KEÇA KURDAN FARKI

'Süperstar'ın isminin Mardin'de sokağa verilmesine, çoğunluğu DTP'li (Demokratik Toplum Partisi) üyelerden oluşan il genel meclisinin itirazı üzerine vazgeçildiği öne sürülmüştü.

Ancak ünlü şarkıcının töre cinayetine kurban giden 'Güldünya' adına düzenlenen organizasyonda Aynur Doğan ile Kürtçe 'Keça Kurdan' adlı şarkıyı seslendirmesinin ardından, üyelerin önemli ölçüde fikir değiştirdiği ileri sürüldü. Bu nedenle kararın il genel meclisinden oybirliğiyle çıkmasının mümkün olacağı kaydedildi.
www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum