15 Nisan 2009

Vali Duruer'den Turizm Uyarısı

Son yıllarda sahip olduğu turizm potansiyelini çok iyi bir şekilde değerlendirerek turistlerin uğrak merkezi haline gelen Mardin’de tarihi kentteki turizm canlılığının sürdürülebilmesi için Vali Hasan Duruer’den uyarılar geldi.
http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/mardinlifevduruer.jpg
Turizm Haftası dolayısı ile ilgili bir açıklama yapan Mardin Valisi Hasan Duruer, Mardin’de turizmin gelişmesinin ancak kamu kurum ve kuruluşları, özel sektör ve halkın turizm konusunda daha duyarlı olması ve kamuoyunda turizm bilincinin yerleşmesi ile sağlanabileceğini söyledi.

Her yıl 15 – 22 Nisan tarihleri arasında kutladıkları, “Turizm Haftası’nın amacının; turizm birikimlerini ve değerlerini ulusal ve uluslararası kamuoyunda tanıtmanın yanında, turizm ile ilgili çalışmaları gözden geçirmek olduğunu ifade eden Vali Duruer, bu anlamda, yılda bir kez kutlanan “turizm haftası” etkinliklerinin, turizm sektörü açısından özel bir önem arz ettiğini dikkat çekti.

Açıklamasında “Ne kadar çok turist, o kadar çok döviz demektir.”diyen Vali Duruer, turizmin aynı zamanda, dünyadaki değişik milletlerin iletişim kurmaları ve birbirlerini tanımaları ve birbirleri hakkındaki ön yargılarını yıkmalarına da hizmet ettiğini işaret etti.

Çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmış ve açık hava müzesi görünümündeki yaklaşık yedi bin yıllık tarihi dokusuyla dünyada Kudüs ve Venedik şehirlerinden sonra üçüncü tarihi ve mimari sit kenti olan Mardin’in sahip olduğu büyük turizm potansiyelini değerlendiren Vali Duruer, ilimize daha çok turist gelebilmesi için, yollarımızın daha güzel, insanlarımızın daha centilmen, ulaşım araçlarının daha gelişmiş, konaklama yerlerinin bol, rahat ve temiz olması gerektiğini vurguladı.

Mardin’ de turizmin gelişmesi, kamu kurum ve kuruluşları, özel sektör ve halkın turizm konusunda daha duyarlı olması ve kamuoyunda turizm bilincinin yerleşmesi ile sağlanacağını belirten Vali Duruer, açıklamasını şu ifadelerle bitirdi:

“Turizmin tüm unsurlarını yerli ve yabancı turistlere iyi bir tepsi içerisinde sunabilmek, ilimizin dünya turizminde hak ettiği yerini almasını sağlayacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlayacağımız turizm haftasının, ülkemizde ve Mardin’de turizmin gelişmesi yönünde dönüm noktası olmasını diliyorum.”
Nezir Güneş
www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum